Εντοπισμός 31 μεταναστών νότια της Γαύδου – Ένας νεκρός, πάνω από 700 οι αφίξεις στην Αγιά
Διαβάζεται σε 1'
Τρίτο περιστατικό διάσωσης μεταναστών νότια της Γαύδου από τη FRONTEX, με έναν νεκρό και πάνω από 700 αφίξεις στο κέντρο φιλοξενίας της Αγιάς.
- 17 Ιανουαρίου 2026 16:38
Σήμερα, Σάββατο (17/1) σε τρίτο περιστατικό διάσωσης, πλοίο της FRONTEX εντόπισε και διέσωσε 31 μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.
Δυστυχώς, μέσα στο σκάφος εντοπίστηκε η σορός ενός άνδρα. Οι διασωθέντες, μαζί με τη σορό, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καραβέ και στη συνέχεια στην Παλαιόχωρα, ενώ το βράδυ αναμένονται στον εκθεσιακό χώρο της Αγιάς.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας της Αγιάς φιλοξενεί ήδη 517 άτομα από προηγούμενα περιστατικά. Με τις σημερινές αφίξεις, ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών υπερβαίνει τους 700, γεγονός που εντείνει τις πιέσεις στις ήδη δύσκολες συνθήκες του κέντρου.
Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ η κατάσταση στο κέντρο της Αγιάς προκαλεί ανησυχία, καθώς οι συνθήκες διαμονής δεν είναι ιδανικές για τους διαμένοντες εκεί.