Τηλεφωνική επικοινωνία Ιράν – Σαουδικής Αραβίας με φόντο τις απειλές των ΗΠΑ
Διαβάζεται σε 1'
Ο Ιρανός πρόεδρος προειδοποίησε τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας για την “αστάθεια” που προκαλούν οι απειλές των ΗΠΑ
- 27 Ιανουαρίου 2026 19:45
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν συνομίλησε τηλεφωνικά την Τρίτη (27/1) με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, βασικό σύμμαχο των ΗΠΑ, μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου ότι στέλνει μια “αρμάδα” στον Κόλπο.
“Οι απειλές των Αμερικανών έχουν στόχο να διαταράξουν την ασφάλεια της περιοχής και δεν θα έχουν άλλο αποτέλεσμα παρά την αστάθεια για αυτούς”, προειδοποίησε ο Πεζεσκιάν, σύμφωνα με την ιρανική προεδρία.
Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε επανειλημμένα ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν στρατιωτικά κατά τη διάρκεια της βίαιης καταστολής του πρόσφατου κινήματος αμφισβήτησης στο Ιράν και ήδη αμερικανική ναυτική δύναμη αναπτύχθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή.