Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Νεοχώρι Πηλίου

Διαβάζεται σε 2'
Όχημα της Πυροσβεστικής (φωτογραφία αρχείου)
Όχημα της Πυροσβεστικής (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η φωτιά είναι κοντά στον οικισμό που δεν απειλείται ωστόσο άμεσα και έχει εξαπλωθεί σε πευκόφυτη έκταση και έκταση με θάμνους. Μεγάλη κινητοποίηση στο σημείο.

Οριοθετήθηκε η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική, στην περιοχή του Νεοχωρίου του δήμου Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας το απόγευμα της Δευτέρας (20/04).

Η φωτιά είναι κοντά στον οικισμό, στα νότια της κοινότητας, που δεν απειλείται ωστόσο άμεσα και είχε εξαπλωθεί σε πευκόφυτη έκταση και έκταση με θάμνους, ενώ σε κάποια σημεία η φωτιά εξελισσόταν σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο.

Επιπλέον και σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο “Ταχυδρόμος“, στην οριοθέτηση της φωτιάς συνέβαλαν τα μέγιστα οι ρίψεις νερού που έγιναν έγκαιρα αφού αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή αέριων μέσων, σε μία προσπάθεια να μην επεκταθεί η φωτιά στο δάσος.

Κινητοποιήθηκαν και επιχείρησαν 39 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 10ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο σημείο βρίσκεται και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη συλλογή στοιχείων, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα