Μέταλ συρτάκι από τους Metallica στο ΟΑΚΑ
Διαβάζεται σε 4'
Οι Metallica απέδειξαν ότι η μουσική δεν έχει όρια και σύνορα από τη σκηνή το ΟΑΚΑ, όπου ακούστηκε μέταλ… συρτάκι.
- 09 Μαΐου 2026 21:48
“Τα έσπασαν” οι Metallica στο ΟΑΚΑ, με τους fans να απολαμβάνουν μια μουσική εμπειρία και ένα υπερθέαμα στη 360 σκηνή.
“Οι πρόγονοί σας εφηύραν τη μουσική και κάθε φορά που παίζω εδώ τους σκέφτομαι. Εδώ γράφτηκε η μουσική θεωρία με τον νόμο του Πυθαγόρα” είπε ο κιθαρίστας της μπάντας Κερκ Χάμετ και μετά ακούστηκε το metal συρτάκι.
Λίγο αργότερα, υπό τον ήχο του εμβληματικού “Nothing Else Matters” το στάδιο φωτίστηκε και το κοινό τραγούδησε δυνατά.
Απευθυνόμενος στο κοινό, ο frontman του συγκροτήματος, Τζέιμς Χέτφιλντ είπε πως έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η μπάντα ήρθε στην Ελλάδα και πως “κάνει την καλύτερη δουλειά του κόσμου”.
Έπειτα, χαιρέτησε ένα παιδάκι από το Make a Wish, τον μικρό Σπύρο, και του αφιέρωσε το επόμενο τραγούδι της βραδιάς.
Όταν ακούστηκε το “Sick and destroy” μεγάλες κιτρινόμαυρες φουσκωτές μπάλες βρέθηκαν στα χέρια όσων ήταν γύρω από τη σκηνή.
Το μήνυμα των Metallica
«Ήρθαμε εδώ να γιορτάσουμε τη ζωή. Κοιτάξτε πόσοι είναι οι metal lovers. Γεια σου Αθήνα, είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Κοιτάξτε πόσες οικογένειες έχουν έρθει», ήταν το μήνυμα του συγκροτήματος για το κοινό.
Η συναυλία του θρυλικού συγκροτήματος άνοιξε με το «The Ecstasy of Gold» του Ένιο Μορικόνε λίγο πριν τις 21:00.
Το ΟΑΚΑ σείστηκε καθώς η μπάντα ανέβαινε στη σκηνή και η Αθήνα δήλωσε με τον πιο έντονο τρόπο πως ήταν έτοιμη να παραδοθεί στον εκρηκτικό ήχο του συγκροτήματος.
Φίλοι του “σκληρού ήχου” κάθε ηλικίας, από 10 ετών, έφηβοι, νέοι, μεσήλικες, ακόμα και 70άρηδες περίμεναν στωικά για ώρες κάτω από τον ήλιο από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου προκειμένου να εξασφαλίσουν την θέση που επιθυμούσαν για να ζήσουν μία συγκλονιστική μουσική βραδιά.
Όταν άνοιξαν οι πόρτες, πλήθος κόσμου έτρεξε προς τον συναυλιακό χώρο.
Την ιστορική συναυλία άνοιξαν οι Knocked Loose στις 18:00 και έπειτα ακολούθησαν οι Gojira.