Καλλιθέα: 15χρονος το θύμα της φονικής συμπλοκής
Διαβάζεται σε 5'
Νέα στοιχεία για την υπόθεση της φονικής συμπλοκής στην Καλλιθέα με θύμα 15χρονο.
- 25 Ιουνίου 2026 14:16
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα και προανάκριση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος για την ανθρωποκτονία του 15χρονου, χθες αργά το βράδυ (24/6), επί της οδού Μεγαλουπόλεως, στην Καλλιθέα.
Από την Αστυνομία ταυτοποιήθηκε το θύμα μέσω δακτυλοσκόπησης και, καθώς ήταν σεσημασμένος, προέκυψαν αποτελέσματα. Ο ίδιος είχε απασχολήσει μόλις πριν μερικές ημέρες που είχε συλληφθεί για κατοχή μαχαιριών και πριν έναν χρόνο και πάλι για οπλοκατοχή καθώς είχε μαζί του σιδερογροθιά.
Ο ίδιος έμενε στα Βόρεια Προάστια και τον αναζητούσαν οι δικοί του.
Το χρονικό της συμπλοκής
Ο θάνατος του 15χρονου ήταν αποτέλεσμα συμπλοκής μεταξύ ανηλίκων και νεαρών που ξεκίνησε στην Αγία Ελεούσα. Όλοι τους οπαδοί του Ολυμπιακού, εκτός από έναν της ΑΕΚ.
Όλα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης, όταν στην πλατεία βρισκόταν σε ένα σημείο μία παρέα τριών νεαρών και μία άλλη παρέα έξι ατόμων σε άλλο σημείο. Οι τελευταίοι φέρονται να τραμπούκισαν την παρέα των τριών.
Οι τρεις κάλεσαν άλλους πέντε φίλους τους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και το θύμα, που μετέβησαν εκεί με αυτοκίνητο και όλοι μαζί ήρθαν σε συμπλοκή με αποτέλεσμα ένας νεαρός -που δεν έχει κλείσει ακόμη τα 18 του χρόνια- να βγάλει μαχαίρι και να πλήξει στον θώρακα τον 15χρονο.
Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου αργότερα κατέληξε.
Στο σημείο βρέθηκε και ένα μαχαίρι που μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ωστόσο δεν πρέπει να είναι το όργανο του φόνου καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι υπέδειξαν στους αστυνομικούς πως το πέταξαν σε κάδο και ακόμα ψάχνουν οι αστυνομικοί για να το εντοπίσουν.
Πιθανόν επίδειξη δύναμης της μίας παρέας στην άλλη
Οι τέσσερις νεαροί που ήταν μαζί με το θύμα στο αυτοκίνητο, τον εγκατέλειψαν και διέφυγαν, ενώ αναζητούνται από τις Αρχές.
Ακριβώς επειδή πρόκειται στην ουσία για οπαδούς της ίδιας ομάδας, το οπαδικό κίνητρο εξετάζεται αλλά δεν φαίνεται να προκύπτει και έτσι εξετάζονται και άλλες πιθανότητες, ακόμη της επίδειξης δύναμης της μίας παρέας στην άλλη, με τους νεαρούς εμπλεκόμενους όμως να μην αναφέρουν στις Αρχές τους ακριβείς λόγους της συμπλοκής.
Τον δράστη τον υπέδειξαν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι και ο ίδιος παραδέχτηκε την πράξη του.
Δημογλίδου: Δεν μας προκύπτει το οπαδικό κίνητρο
Ερωτηθείσα σχετικά η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, τόνισε πως είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται, αυτό του οπαδικού κινήτρου, «ωστόσο είναι ένα σενάριο που δεν μας προκύπτει καθώς, όπως φαίνεται, η πλειοψηφία των εμπλεκομένων ανήκει στην ίδια ομάδα. Και, μάλιστα, θύμα και δράστης φαίνεται πως ανήκουν στην ίδια ομάδα, οπότε δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη τι έχει συμβεί».
Ταυτόχρονα, και ο τρόπος με τον οποίο συναντήθηκαν αυτά τα άτομα, όπως παρουσιάζεται από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους, «δεν μας οδηγεί προς την κατεύθυνση του οπαδικού κινήτρου. Αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των εμπλεκομένων» πρόσθεσε.
“Είδαμε τους τύπους να τρέχουν και μετά το παιδί αιμόφυρτο”
Το αιματηρό περιστατικό έγινε αντιληπτό από έντρομους περίοικους. Γείτονες ανέφεραν ότι άκουσαν έναν σύντομο αλλά έντονο καβγά, γεγονός που έκανε πολλούς να βγουν στον δρόμο ή στα μπαλκόνια τους για να δουν τι συμβαίνει, αντικρίζοντας αιμόφυρτο τον νεαρό.
Μια γειτόνισσα που βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο όσα έζησε. Όπως είπε στο Orange Press Agency, «ήταν ένα παιδί εκεί, μπορεί να ήταν 16 χρονών ή κάπου εκεί, είναι νεαρός». Η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση ότι «πρόκειται για οπαδικές διαφορές, ξέρετε», υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για ομάδα οπαδών που «του κάρφωσαν μαχαίρι στην κοιλιά και νομίζουμε ότι είναι νεκρός».
Η αυτόπτης μάρτυρας εξήγησε πως βρέθηκε αμέσως δίπλα στο θύμα. «Ήμουν εκεί. Ήμουν μαζί τους εκεί. Ερχόμουν με τον σύζυγό μου και το μωρό μου και είδαμε τους τύπους να τρέχουν», σημείωσε χαρακτηριστικά. Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν, τόνισε: «Τον είδαμε στον δρόμο μες στα αίματα, καταλαβαίνετε. Προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε, αλλά… Για κάπου 5-10 λεπτά προσπαθούσαμε να τον βοηθήσουμε, αλλά μετά έχασε τις αισθήσεις του». Η ίδια υπογράμμισε ότι «η αστυνομία ήρθε γρήγορα, αλλά το ασθενοφόρο άργησε πολύ, ίσως και πάνω από μισή ώρα».
“Προηγήθηκε καυγάς, άκουσαν έναν τύπο να ουρλιάζει”
Αναφορικά με το πώς ξεκίνησε το κακό, η γειτόνισσα σημείωσε: «Όχι, όχι εγώ δεν άκουσα κάτι, αλλά ο γείτονας εκεί καθόταν στο μπαλκόνι και άκουσαν έναν μικροκαβγά. Άκουσαν έναν τύπο να ουρλιάζει». Αμέσως μετά το ουρλιαχτό, οι περίοικοι αντέδρασαν: «Βγήκαν, είδαν τους τύπους να τρέχουν κι εκείνος είχε ήδη πέσει στον δρόμο μες στα αίματα».
Τέλος, η μάρτυρας επιβεβαίωσε πως οι δράστες προσπάθησαν να εξαφανίσουν το όπλο του εγκλήματος πριν τραπούν σε φυγή. «Η αστυνομία βρήκε και το μαχαίρι εκεί, το είχαν πετάξει σε ένα παλιό κτίριο. Πέταξαν το μαχαίρι και έτρεξαν να φύγουν», ανέφερε καταλήγοντας.