Καστελόριζο: Διευκρινίσεις από την Υγειονομική Περιφέρεια για την κατάσταση με τους γιατρούς
Διαβάζεται σε 2'
Τι αναφέρει η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου για τους γιατρούς του Καστελόριζου.
- 04 Ιουλίου 2026 22:22
Διευκρινίσεις σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη σύλληψη του γιατρού του Καστελόριζου έδωσε η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου, παρουσιάζοντας το χρονικό των εξελίξεων που αφορούν τους δύο γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που υπηρετούσαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο αγροτικοί γιατροί, οι οποίοι είχαν αναλάβει καθήκοντα πριν από λιγότερο από έναν μήνα, υπέβαλαν αίτημα για ταυτόχρονη χορήγηση άδειας.
Ωστόσο, το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό, ύστερα από απόφαση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ, καθώς κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να εγκριθεί υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.
Όπως επισημαίνεται, αμέσως μετά την απόρριψη του αιτήματος, οι δύο γιατροί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές με την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διοικητικής διαδικασίας και, από το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουλίου 2026, έπαψαν να έχουν την ιδιότητα των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου και του δημοσίου υπαλλήλου, αποτελώντας πλέον ιδιώτες πολίτες.
Η 2η ΥΠΕ τονίζει ότι κινήθηκε άμεσα για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών στο ακριτικό νησί και η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών, προχωρώντας στις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης.