Bαρόνος μεξικανικού καρτέλ εκτέλεσε 23χρονη που χώρισε τον γιο του

Διαβάζεται σε 3'
Bαρόνος μεξικανικού καρτέλ εκτέλεσε 23χρονη που χώρισε τον γιο του
Ο Ramón Ángel Álvarez Ayala είναι ανώτερο στέλεχος ενός εκ των πιο βίαιων εγκληματικών καρτέλ, του Jalisco New Generation. SSPC

Ανώτερο στέλεχος εγκληματικού καρτέλ του Μεξικού διέταξε την εκτέλεση 23χρονης influencer έπειτα από αίτημα του γιου του.

Βαρόνος μεξικανικού καρτέλ που καταζητείτο από το Νοέμβριο του 2025 για τη δολοφονία του δημάρχου του Ουρουαπάν, Carlos Manzo συνελήφθη από ειδικές δυνάμεις της χώρας, στο κέντρο του Χαλίσκο.

Οι αρχές του απηύθυναν άλλη μια κατηγορία: της δημόσιας εκτέλεσης Influencer. Ο Ramón Ángel Álvarez Ayala βρήκε το χειρότερο δυνατό τρόπο να δείξει στον γιο του ότι νοιάζεται για εκείνον.

Η εκτέλεση έγινε σε live streaming

Όπως αναφέρει το μεξικανικό Excelsion ο Álvarez Ayala, ανώτερο στέλεχος ενός εκ των πιο βίαιων εγκληματικών καρτέλ (Jalisco New Generation), φέρεται να είναι αυτός που έδωσε την εντολή να δολοφονηθεί η Valeria Marquez τον Μάιο του 2025, όταν ένοπλος εισέβαλε στο κομμωτήριο που βρισκόταν η γυναίκα και την πυροβόλησε στο στήθος και το κεφάλι.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η 23χρονη είχε ενημερώσει με post για την τοποθεσία της.

Την επίθεση παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, καθώς η Marquez έκανε live streaming όταν έχασε τη ζωή της. Οι followers της άκουσαν τον άγνωστο να τη ρωτά αν τη λένε Valeria, πριν την εκτελέσει. Μια γυναίκα εμφανίστηκε στην κάμερα, να προσπαθεί να απενεργοποιήσει τη live μετάδοση.

Τα στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν πως ο Álvarez Ayala οργάνωσε τη δολοφονία της νεαρής, έπειτα από ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον γιο του, Francisco Álvarez, ο οποίος είχε σχέση με το θύμα.

Όπως είπε ο Omar García Harfuch, Υπουργός Ασφάλειας και Προστασίας του Πολίτη του Μεξικού σε συνέντευξη Τύπου «ο Francisco Álvarez την είχε απειλήσει επανειλημμένα. Όλα δείχνουν, και αυτό θα αποδειχθεί, ότι ο γιος ζήτησε από τον πατέρα του, να πραγματοποιήσει τη δολοφονία».

Μολονότι συνελήφθη ο, σύμφωνα με τα στοιχεία, ιθύνων νους, δεν έχει συλληφθεί ο εκτελεστής.

Ο Manzo δεν ήθελε να είναι “ένας ακόμα δολοφονημένος δήμαρχος”

Σε ό,τι αφορά τον 40χρονο Μanzo, δολοφονήθηκε μπροστά σε τρομοκρατημένους υποστηρικτές στον εορτασμό της Ημέρας των Νεκρών τον Νοέμβριο του 2025. Ένα μήνα νωρίτερα, είχε υποσχεθεί «ωμή βία» κατά των καρτέλ ναρκωτικών.

Είχε πει «δεν θέλω να είμαι απλώς ένας ακόμη δολοφονημένος δήμαρχος, αλλά είναι σημαντικό να μην αφήσουμε τον φόβο να μας ελέγχει».

Την εκτέλεση είχε αναλάβει ένας 17χρονος που συνελήφθη αμέσως.

Στο σήμερα, ο Álvarez Ayala κρατείται στο Αλτιπλάνο, υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικό ίδρυμα, από το οποίο δραπέτευσε ο «Ελ Τσάπο» στις 11 Ιουλίου 2015.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα