O Ντόναλντ Τραμπ χρωμάτισε λάθος την αμερικανική σημαία

O Ντόναλντ Τραμπ χρωμάτισε λάθος την αμερικανική σημαία
(AP Photo/Evan Vucci) AP

Σε επίσκεψη του σε νοσοκομείο παίδων, ο Donald Trump κάθισε να ζωγραφίσει με τα παιδιά. Του έδωσαν να βάλει χρώματα, στις λωρίδες μιας αμερικανικής σημαίας. Δεν το πέτυχε.

Ο Donald Trump επισκέφτηκε ένα νοσοκομείο παίδων, στο Ohio. Ουδόλως αυθόρμητα, κλήθηκε να καθίσει στην αίθουσα όπου κάποια παιδιά ζωγράφιζαν. Έπιασε τους μαρκαδόρους και άρχισε να “γεμίζει” τα κενά μιας αμερικανικής σημαίας, με τα κατάλληλα χρώματα. Ή έτσι νόμισε.

Αντί να χρωματίσει εναλλάξ κόκκινο και άσπρο τις 13 οριζόντιες λωρίδες -που αντιπροσωπεύουν τις αρχικές πολιτείες-, “πέταξε” ένα μπλε στην τρίτη λωρίδα.

Independent

 

Μόλις ολοκλήρωσε, γύρισε να κοιτάξει τι έχουν κάνει τα παιδάκια γύρω του και κατάλαβε πως η έμπνευση ήταν λανθασμένη. Και κάπου εκεί τον κατηγόρησαν για υποκρισία, μετά τις διαδοχικές επιθέσεις που εξαπέλυσε, εναντίον παικτών του NFL που γονατίζουν στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου, πριν τα ματς και όπως είπε ο Πλανητάρχης “δεν σέβονται τη σημαία”.

Η αντίδραση των χρηστών του Twitter ήταν άμεση. Πολλοί έγραψαν πως επιχείρησε να ζωγραφίσει τη ρωσική σημαία -που έχει τρεις λωρίδες, μια άσπρη, μια μπλε και μια κόκκινη.

Παρεμπιπτόντως, το λάθος αποκάλυψε ο Υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Alex Azar, σε tweet του για την επίσκεψη.

Oι υποστηρικτές του Trump τόνισαν πως δεν έγινε κάποιο λάθος. Απλά ο Πλανητάρχης ήθελε να τιμήσει την αστυνομία, για αυτό και πρόσθεσε μια μπλε λωρίδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα