Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας υποκρίνεται το φίλο της μεσαίας τάξης

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας υποκρίνεται το φίλο της μεσαίας τάξης
Κ. Μητσοτάκης MotionTeam

Το δίλημμα των εκλογών είναι “Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα” τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ, θέτοντας εκ νέου το στόχο της αυτοδυναμίας. Προειδοποίησε πάντως ότι: “Ο δρόμος μπροστά μας είναι σπαρμένος με νάρκες που αφήνει η απερχόμενη κυβέρνηση”.

Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα, είναι το δίλημμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε και στους εξαγωγείς το σχέδιο του για μείωση των φόρων και ενίσχυση των επενδύσεων, αλλά και το σχέδιο για το “brand Μακεδονία”, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης που εξήγγειλε τη Δευτέρα.

“Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη ή αν θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και ανάπτυξη” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Δήλωσε ότι η Ν.Δ βαδίζει με αισιοδοξία προς τις εθνικές κάλπες, όμως προειδοποίησε ότι: “Ο δρόμος μπροστά μας δεν θα είναι εύκολος. Είναι σπαρμένος με πολλές νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση. Από την ΔΕΗ -τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας- στα πρόθυρα χρεοκοπίας μέχρι τα εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Παραμένει, επίσης ακόμη θολό το κόστος των ρουσφετιών της τελευταίας στιγμής που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέφυγε σε αυτό το τέχνασμα μήπως και βολέψει τους ψηφοφόρους του. Θα χρειαστεί, συνεπώς, σκληρή δουλειά για να αφήσουμε πίσω μας αυτά τα πέτρινα χρόνια”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός μέχρι την κάλπη. “Μπορεί στις 26 Μαΐου οι πολίτες να έστειλαν ένα βροντερό μήνυμα ελπίδας. Έβαλαν, όμως, μόνο την πρώτη μονογραφή για την πολιτική αλλαγή. Η μονογραφή από μόνη της δεν αρκεί. Γι’ αυτό και στις 7 Ιουλίου τους ζητώ να βάλουν και την οριστική υπογραφή τους για την αναγέννηση της χώρας” είπε χαρακτηριστικά, “ξορκίζοντας” τη χαμένη ψήφο και τα “πειράματα για τα οποία θα μετανιώσουμε αύριο”.

Όρισε τη ΝΔ ως το “ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων” και έθεσε εκ νέου εμμέσως πλην σαφώς το στόχο της αυτοδυναμίας λέγοντας: “Στις 7 Ιουλίου χρειάζεται μια ισχυρή εντολή για μια σταθερή κυβέρνηση. Εαν δεν υπάρχει σταθερή κυβέρνηση δε μπορούμε να κινηθούμε με την απαραίτητη ταχύτητα.”

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι θα ξαναβρεθεί στη Βόρεια Ελλάδα για ένα μεγάλο οδοιπορικό την επόμενη εβδομάδα και εξέφρασε την ελπίδα να ξαναβρεθεί στη ΔΕΘ με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι μέχρι σήμερα, δηλαδή ως πρωθυπουργός.

“Ο Τσίπρας διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ”

Θέλησε επίσης να αποδομήσει τα μέτρα που εξήγγειλε τη Δευτέρα ο κ.Τσίπρας.

“Προ ημερών, ο απερχόμενος πρωθυπουργός βάφτισε «πρόγραμμα» ένα σύνολο από θολά μέτρα. Άλλα εκ των οποίων τα έχει ο ίδιος ακυρώσει στη Βουλή και άλλα τα έχει υποσχεθεί από το 2015 χωρίς ποτέ να τα εφαρμόσει” είπε ο κ.Μητσοτάκης. “Αντί να απολογηθεί για τη δική του αποτυχία, διαστρέβλωσε τις θέσεις της Ν.Δ για να κατασκευάσει έναν ψεύτικο αντίπαλο που δεν υπάρχει” συνέχισε και πρόσθεσε: “

Στην απόγνωσή του, διάλεξε ένα ακόμη κοστούμι από το πολύχρωμο βεστιάριό του, για να υποκριθεί, αίφνης, τον φίλο της μεσαίας τάξης.”

Ο κ.Μητσοτάκης όμως εκτίμησε ότι “κανείς δεν ακούει και τις νέες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που έδωσε τη Δευτέρα. Όλοι ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πολλά γιατί γνωρίζει πως δεν θα τα κάνει. Ενώ, η Ν.Δ μιλά συγκρατημένα γιατί σύντομα θα κληθεί να εφαρμόσει όσα προτείνει.”

“Το ξαναλέω για τις μονταζιέρες του Μαξίμου: Τα γραφειοκρατικά τείχη θα σαρωθούν”

Τόνισε ότι “κλειδί” του σχεδίου της ΝΔ για μία πιο φωτεινή Ελλάδα είναι η ανάπτυξη που θα έρθει από τις επενδύσεις και τις εξαγωγές και η οποια θα φτάσει στο 4% με τέσσερις τρόπους:

Πρώτον, με μείωση των φόρων, ώστε να υπάρξουν κίνητρα για να επενδυθούν ξένα, αλλά και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα.

Δεύτερον, με την απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Στο σημείο αυτό ο κ.Μητσοτάκης τόνισε: “Είπα και το ξαναλέω για τις μονταζιέρες του Μαξίμου Τα γραφειοκρατικά τείχη θα σαρωθούν. Επαναλαμβάνω τη λέξη για να την εμπεδώσουν όσοι στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει τον άχαρο ρόλο της κοπτικής και ραπτικής των δηλώσεων μου. Κι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την έκρηξη των επενδύσεων που έχει ανάγκη η χώρα.”

Τρίτον, το κράτος παύει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης.

Τέταρτον, με αποκατάσταση της ρευστότητας, που θα φέρει και την εμπιστοσύνη.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε όμως ότι υπάρχει και η κοινωνική διάσταση της επιχειρηματικότητας, προσθέτοντας: “Ξέρω ότι απευθύνομαι σε επιχειρηματίες συνειδητοποιημένους που αντιλαμβάνονται ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων ταυτίζονται με τα συμφέροντα των μετόχων”. Υπογράμμισε ότι όποιος απολαμβάνει κίνητρα για να δράσει, αναλαμβάνει και υποχρεώσεις και εξήγησε ότι αυτό θα πει ότι η εργατική νομοθεσία θα τηρείται παντού και θα ελέγχεται απολύτως και ότι οι επιχειρήσεις θα ενθαρρυνθούν να δίνουν πρόσθετες παροχές σε όσους στηρίζουν την πρόοδό τους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε αναλυτικά στο αναπτυξιακό σχέδιο για τη Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στο σχέδιο του για να ενισχυθεί το brand της “μίας και μοναδικής αυθεντικής Μακεδονίας”. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη του Ολύμπου ως ορειβατικού προορισμού, αλλά και στην εύρεση στρατηγικού επενδυτή -κατά προτίμηση μεγάλου εκθεσιακού φορέα του εξωτερικού- για τη ΔΕΘ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα