Φαραντούρης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: ”Ανησυχητικές εξελίξεις – Χρειάζεται αλλαγή στην εξωτερική πολιτική”

Διαβάζεται σε 2'
Φαραντούρης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: ”Ανησυχητικές εξελίξεις – Χρειάζεται αλλαγή στην εξωτερική πολιτική”
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Την έντονη ανησυχία του για την κύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου από το Κοινοβούλιο της Λιβύης εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νικόλας Φαραντούρης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική.

Την αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νικόλα Φαραντούρη, προκάλεσαν οι εξελίξεις στη Λιβύη, με την κύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου από το Κοινοβούλιο στο Τομπρούκ και την άρση της απαγόρευσης μποϊκοτάζ στην Τουρκία από τον Χαλίφα Χαφτάρ.

Σε δήλωσή του από το Στρασβούργο, ο κ. Φαραντούρης χαρακτήρισε τις εξελίξεις εξαιρετικά ανησυχητικές, καταλογίζοντας στην ελληνική κυβέρνηση έλλειψη ενημέρωσης και στρατηγικού σχεδιασμού.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη αλλαγής πορείας ήδη από τις 25 Ιανουαρίου 2026, μετά την επίσκεψή του στη Λιβύη και τις επαφές που είχε πραγματοποιήσει με αξιωματούχους της χώρας.

Αναλυτικά η δήλωση του Νικόλα Φαραντούρη:

«Η σημερινή κύρωση του παράνομου τουρκο-λιβυκού συμφώνου από το Λιβυκό Κοινοβούλιο στο Τομπρούκ και η άρση της απαγόρευσης μποϊκοτάζ στην Τουρκία απ’ τον Χαφτάρ, είναι εξαιρετικά ανησυχητικές εξελίξεις που δείχνουν έλλειψη ενημέρωσης και στρατηγικής της Κυβέρνησης.

Είχα προειδοποιήσει για την ανάγκη αλλαγής πορείας ήδη από τις 25 Ιανουαρίου 2026, μετά την επίσκεψή μου στη Λιβύη και τη συνάντησή μου με Λίβυους αξιωματούχους.

Δυστυχώς αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι η χώρα δεν διαθέτει συνεκτική και διορατική εξωτερική πολιτική. Χρειάζεται αλλαγή τώρα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα