Καιρός: Βροχές και εξασθένηση των βοριάδων

Καιρός: Βροχές και εξασθένηση των βοριάδων
Συννεφιά πάνω από την πόλη των Τρικάλων Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι στα ανατολικά πελάγη στα 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ με εξασθένηση

Σήμερα Τετάρτη στην κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί που σταδιακά θα εξασθενήσουν και μόνο τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει μέχρι 29 βαθμούς και στα υπόλοιπα 25 με 26 βαθμούς Κελσίου .

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού όπου ενδέχεται να βρέξει για λίγο Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με εξασθένηση αργότερα . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μετά το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 και από αργά το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

  • Στις 8/9/2002 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας, με 45 χιλιοστά βροχής στο Θησείο. Πλημμύρες είχαμε στη Δυτική Αττική.
  • Το 2013 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στο Ποσείδι.
  • Το 2015 είχαμε πλημμύρες στη Θεσ/νίκη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα