Τριντό: Geia sou Alexis – Τσίπρας: πού έμαθες ελληνικά;

Ο Καναδός ομόλογος του χαιρέτισε τον κ. Τσίπρα στα ελληνικά λέγοντας του "γεια σου", κάτι που προκάλεσε την έκπληξη του
- 09 Ιουλίου 2016 19:16
Στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς ηγέτες άλλων χωρών-μελών της Συμμαχίας. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.
Ο Καναδός ομόλογος του χαιρέτισε τον κ. Τσίπρα στα ελληνικά λέγοντας του “γεια σου”, κάτι που προκάλεσε την έκπληξη του.
Ο κ. Τσίπρας τον ρώτησε πώς γνωρίζει ελληνικά και ο κ. Τριντό απάντησε ότι έχει επαφές με την ελληνική κοινότητα στον Καναδά, η οποία, μάλιστα, τον στηρίζει.
Αποκάλυψε δε ότι μικρός είχε επισκεφθεί την Ελλάδα με τους γονείς του.
Επίσης, ο κ. Τσίπρας είπε στον Μπάρακ Ομπάμα πως είναι κρίμα που δεν ήρθε στην Ελλάδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να του λέει πως θα έρθει για περισσότερο καιρό μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, που θα είναι πλέον “συνταξιούχος”.