Ρωσία: Έκρηξη σε πολυκατοικία στην Αγία Πετρούπολη

Ρωσία: Έκρηξη σε πολυκατοικία στην Αγία Πετρούπολη

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε χώρο όπου οι ρωσικές αρχές εντόπισαν εκρηκτικά, πανομοιότυπα με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σε μια πολυκατοικία που βρίσκεται κοντά στο σημείο στην Αγία Πετρούπολη, όπου νωρίτερα την Πέμπτη οι ρωσικές αρχές εντόπισαν εκρηκτικά.

Ο δυνατός κρότος προκλήθηκε από εργασίες ανακαίνισης, διευκρίνισαν διασώστες και οι αρχές της πόλης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί κατά το περιστατικό αλλά ένα αυτοκίνητο υπέστη ζημιές από την πτώση σοβάδων, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria, επικαλούμενο πηγή στο ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Νωρίτερα πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας είχε δηλώσει στο Reuters πως βρέθηκαν εκρηκτικά σε μια πολυκατοικία στην Αγία Πετρούπολη που ήταν παρόμοια με τη βόμβα που δεν εξερράγη στο μετρό της πόλης, η οποία εντοπίστηκε την ημέρα που σημειώθηκε η έκρηξη, από την οποία σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι τη Δευτέρα.

«Η ποσότητα των εκρηκτικών ήταν παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιήθηκε στον (σταθμό του μετρό) Βαστάνια» δήλωσε η πηγή.

Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν κοντά στο κτίριο, το οποίο ερευνήθηκε, δήλωσε στο Reuters ότι άκουσε αξιωματούχους να λένε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν «πανομοιότυπος» με τη βόμβα που δεν εξερράγη.

(Φωτογραφία: AP Photo / Dmitri Lovetsky, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα