Μήνυση για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

Μήνυση για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

Τι καταγγέλλει Κίνηση Πολιτών με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, σχετικά με την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

Παραβιάσεις του περιβαλλοντικού διεθνούς και ελληνικού δικαίου από τη χώρα μας, καταγγέλλει η “Κίνηση Πολιτών Ενάντια στην Εξουδετέρωση των Χημικών Όπλων της Συρίας στη Θάλασσα της Μεσογείου”, με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η Κίνηση τονίζει ότι η Ελλάδα παραλείπει να ασκήσει τα δικαιώματα που της παρέχει η νομοθεσία για την περιβαλλοντική διακινδύνευση από την καταστροφή 1.000 τόνων χημικών από το οπλοστάσιο της Συρίας, ανοιχτά της Μεσογείου.

Στην αναφορά επισημαίνεται, επίσης, ότι υπάρχουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών από πράξεις και παραλείψεις κρατικών οργάνων, αναφορικά με την περιβαλλοντική νομοθεσία αλλά και ευθύνες ενόψει του κινδύνου ζημιάς ρύπων στο θαλάσσιο και ανθρωπογενές περιβάλλον της Μεσογείου.

Τονίζεται, ακόμα, ότι από τον Νοέμβριο του 2013 δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση για το επίμαχο θέμα. Η αναφορά διαβιβάστηκε για τα περαιτέρω στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πληροφορίες από ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα