41,7 εκατ. ευρώ από το ΥΠΟΙΚ στην ΟΣΥ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

41,7 εκατ. ευρώ από το ΥΠΟΙΚ στην ΟΣΥ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Επίσκεψη του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Κεντρική Διοίκηση και στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016. Ο Δημ. Κουτσούμπας είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και με τα σωματεία των εργαζομένων, και στη συνέχεια ομιλία/συζήτηση με τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες και τις θέσεις του ΚΚΕ. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών κονδύλι 41,7 εκατ. ευρώ προς την Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ

Σε σημαντική συρρίκνωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προχωρά η Ο.ΣΥ. (Οδικές Συγκοινωνίες), σε συνεργασία και συντονισμένες ενέργειες με τη μητρική εταιρεία, τον ΟΑΣΑ.

Με απόφαση της κυβέρνησης, το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε κονδύλι 41,7 εκατ. ευρώ, το οποίο θα διοχετευτεί για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Ο.ΣΥ. Σύμφωνα με την εταιρεία, “η εξέλιξη αυτή θα επιφέρει θετικές συνέπειες στην επιχειρησιακή λειτουργία της εταιρείας, όπως βελτίωση της ροής αγοράς ανταλλακτικών”.

Όταν ανέλαβε καθήκοντα, τον Ιανουάριο του 2016, η νέα Διοίκηση της Ο.ΣΥ. το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανερχόταν στα 103,8 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μειώθηκαν στα 92,2 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2016. Με την απόφαση αυτή, οι οφειλές αυτές μειώνονται σε σημαντικό βαθμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα