Στάση αναμονής τηρεί ο Γιούνκερ

Στάση αναμονής τηρεί ο Γιούνκερ

Τι είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Νεολαίας του ΕΛΚ Κωνσταντίνο Κυρανάκη με αντικείμενο τις προτάσεις για τις start up επιχειρήσεις

Τις προτάσεις της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις start up επιχειρήσεις παρουσίασε στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ Κωσταντίνος Κυρανάκης κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Καθώς ο πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ είναι Έλληνας, η συζήτηση αναπόφευκτα ξεκίνησε από την ελληνική πολιτικη επικαιρότητα. Ο κ.Γιούνκερ, ο οποίος μετά τις εκλογές συνομίλησε και με το νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον πρόεδρο της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά, φέρεται να τηρεί στάση αναμονής, όπως όλοι οι εταίροι μέχρι να δουν πως ακριβώς θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση. Κατά τα λοιπά δε θέλησε να σχολιάσει στη λογική: “Κανένα σχόλιο είναι το καλύτερο σχόλιο”.

Όσον αφορά στο αντικείμενο της συνάντησης δηλαδή τις προτάσεις για τις startups, που διαμορφώθηκαν από τη Σύνοδο προέδρων της Νεολαίας του ΕΛΚ στην Αθήνα το Δεκέμβριο και προήλθαν μετά από διάλογο με τις Ελληνικές startups, ο κ.Γιούνκερ είπε στον κ.Κυρανάκη ότι θα υιοθετήσει τις περισσότερες από αυτές και θα τις προωθήσει στην Επιτροπή και το Συμβούλιο.

Αυτές οι προτάσεις αφορούν:

– Νέα προγράμματα απευθείας χρηματοδότησης και δανείων για startups από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων,

– Την δημιουργία μιας ευρωπαϊκής νομικής μορφής για startups που θα υπερβαίνει τις εθνικές γραφειοκρατίες και θα επιτρέπει την απευθείας πρόσβαση σε 28 εθνικές αγορές,

– Τη μείωση της φορολογίας και την απλοποίηση των φορολογικών συστημάτων και λογιστικών υποχρεώσεων για startups

– Και την δημιουργία EU Startup Visa για όσους θέλουν να επενδύσουν ή να ιδρύσουν καινοτόμες startups εντός Ευρωπαϊκών συνόρων.

Ο κ.Γιούνκερ από την πλευρά του ζήτησε από τον κ.Κυρανάκη να προωθήσει η Νεολαία του ΕΛΚ το “Juncker Investment Plan” (Σχέδιο Juncker για την ανάπτυξη) στους νέους της Ευρώπης με τον δικό της τρόπο, γιατί είναι κάτι πολύ δύσκολα κατανοητό στους πολίτες.

Τον ευχαρίστησε προσωπικά για την πανευρωπαϊκή καμπάνια των ευρωεκλογών, καθώς η Νεολαία ήταν το κομμάτι του ΕΛΚ με τον ουσιαστικό ρόλο στην εκστρατεία. “’Το ότι είμαι εδώ το χρωστάω και σε σας”, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα