Ξεπέρασε κάθε όριο ο Τζήμερος: Χαστούκισε περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ

Ένταση στο περιφερειακό συμβούλιο. Ο Τζήμερος ξεκόλλησε εκ νέου αφίσες του ΚΚΕ και όταν η Αλ.Μπαλού του ζήτησε το λόγο, τη χαστούκισε. Τον κατήγγειλαν όλες οι παρατάξεις, αποβλήθηκε από τη συνεδρίαση. Ο ίδιος αρνείται ότι χτύπησε τον οποιοδήποτε
- 11 Μαΐου 2017 17:33
Νέα πρόκληση από τον Θάνο Τζήμερο στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, καθώς ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργούμε μαζί” ξεκόλλησε για άλλη μία φορά αφίσες του ΚΚΕ και όταν η περιφερειακή σύμβουλος του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού του ζήτησε το λόγο τη χαστούκισε.
Την κίνηση αυτή κατήγγειλαν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις, καλώντας τον κ.Τζήμερο να αποχωρήσει από την αίθουσα, ο οποίος αρνείτο να φύγει και τελικά αποβλήθηκε από τη συνεδρίαση.
Τζήμερος: Εγώ δεν χτύπησα κανέναν
«Εγώ δεν χτύπησα κανέναν» δήλωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Θάνος Τζήμερος και είπε ότι «στην Ελλάδα είναι επικίνδυνο να είσαι αντίπαλος του ΚΚΕ», αναφερόμενος στις σχετικές καταγγελίες.
Μιλώντας στον ΑΝΤ 1 ο κ. Τζήμερος είπε ότι «ομάδα τραμπούκων ανάμεσά τους και η Αλ.Μπαλού με πλησίασε. Εγώ δεν χτύπησα κανένα».
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο ο κ.Τζήμερος, που αρέσκεται στη δημοσιότητα μέσω της αντιπαράθεσης, είχε καταγγείλει μέσω facebook ξυλοδαρμό του στο περιφερειακό συμβούλιο από το σύμβουλο του ΚΚΕ Γιάννη Μανουσογιαννάκη επειδή και πάλι είχε προσπαθήσει να ξεκολλήσει αφίσες του ΠΑΜΕ, καθώς και ότι ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θεόδωρος Σχινάς, του είχε πει: «Μην προκαλείτε κύριε Τζήμερε».
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αποφάσισε και πάλι να ξεκολλήσει αφίσες του ΚΚΕ για τη μεθαυριανή απεργία. Τον πλησίασαν η κ.Μπαλού με ένα ακόμη στέλεχος του ΚΚΕ και του ζήτησαν το λόγο. Τότε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ.Τζήμερος χαστούκισε την κ.Μπαλού και το επεισόδιο δεν άργησε να λάβει διαστάσεις, καθώς οι σύντροφοι της περιφερειακής συμβουλου έσπευσαν προς υπεράσπιση της.
Τον κ.Τζήμερο αποδοκίμασαν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και η Ρένα Δούρου καταγγέλλουν τη χειροδικία
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, δια του προέδρου του Θοδωρή Σχινά και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με δηλώσεις τους καταγγέλλουν την απρόκλητη επίθεση του Θάνου Τζήμερου με μπουνιές κατά της Αλεξάνδρας Μπαλού, στελέχους του ΚΚΕ και μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που εξελίχθηκε κατά τη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ με θέμα ημερήσιας διάταξης τους δασικούς χάρτες, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.
Οι σύνεδροι αιφνιδιάστηκαν και δεν αντέδρασαν άμεσα ώστε να προφυλάξουν την κ. Μπαλού από την οργή του κ. Τζήμερου, όταν της επιτέθηκε και τη γρονθοκόπησε.
Αμέσως μετά τη βιαιοπραγία το Περιφερειακό Συμβούλιο, αποφάσισε την αποβολή του δράστη, ενώ ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ κ. Σχινάς αμέσως μετά την ολιγόλεπτη διακοπή της συζήτησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδικάζει αυτήν την πολιτική ενέργεια του κ. Τζήμερου. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χαρακτηρίζουν το ΠΕΣΥ. Είναι απολύτως αντίθετες προς τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου όσο και της αυτοδιοίκησης. Αυτές οι συμπεριφορές εκφράζουν μόνο τον ίδιο τον κ.Τζήμερο».
Από την πρώτη στιγμή το επεισόδιο καταδίκασε με δήλωσή της και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής».
Η ίδια η κα. Μπαλού προκειμένου να σταματήσει την εκτροπή της συζήτησης με τις τοποθετήσεις των συνέδρων (Γιώργου Καραμέρου, Σπύρου Τζόκα, Κώστα Καράμπελα, Φωτεινής Βρύνα, επί του προσωπικού ζητήματος, ζήτησε να λήξει το θέμα υπογραμμίζοντας ότι το προεδρείο κατήγγειλε τον «αλήτη Τζήμερο», όπως τον χαρακτήρισε, τόσο για την επίθεση όσο και για τις αφίσες.
ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος
«Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για την επίθεση που κατήγγειλε η περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής, Αλ. Μπαλού σε βάρος της, από τον Θ. Τζήμερο.
Στη δήλωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ειδικότερα ότι «ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Θ. Τζήμερος ήταν γνωστός, μέχρι πρότινος, για τις αντικομμουνιστικές, ακροδεξιές και παραληρηματικές δηλώσεις του, με τις οποίες προσπαθούσε εναγωνίως να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας… Με τη σημερινή, βίαιη επίθεσή του εναντίον της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής, Αλ. Μπαλού, ξεπερνά πλέον κάθε όριο, και αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογία του».
«Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ως «αυτονόητη» την «απερίφραστη καταδίκη τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών».
ΚΚΕ: Σεσημασμένος, υστερικός εχθρός των αγώνων του λαού
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την “άθλια και θρασύδειλη”, όπως χαρακτηρίζει συμπεριφορά “του γνωστού φασιστοειδούς Τζήμερου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μάη, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, που του ζήτησε το λόγο”.
“Πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό των αγώνων του λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του και καταλήγει πως “οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους συμβούλους καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε”.
“Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το γνωστό θρασίμι και φασιστοειδές «Τζήμερος», αφού πρώτα έβγαλε το μίσος του ξηλώνοντας απεργιακές αφίσες που ενημέρωναν για την πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 17 Μάη, επιτέθηκε και χτύπησε το στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού”, αναφέρει το ΠΑΜΕ και σημειώνει πως “το εργατικό-λαικό κίνημα έχει πλούσια πείρα για να αντιμετωπίζει κάθε είδους εχθρούς των λαϊκών αγώνων, τους ψευτονταήδες και τους θρασύδειλους, τους χρυσαυγίτες και τις μεταλλάξεις τους”.