ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 11 εκατ. ευρώ σε σχεδόν 10.000 δικαιούχους

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 11 εκατ. ευρώ σε σχεδόν 10.000 δικαιούχους
Συμβολικό αποκλεισμό 2 ωρών περίπου πραγματοποίησαν στα Τέμπη,αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας,Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ) Eurokinissi

Ποιοι παραγωγοί δικαιούνται την αποζημίωση του ΕΛΓΑ, πότε θα καταβληθεί, ποιος νομός θα λάβει το υψηλότερο ποσοστό

Περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλει την  Πέμπτη, 11 Μαΐου, ο ΕΛΓΑ σε 9.772 δικαιούχους.

Πρόκειται για ποσά που αντιστοιχούν σε αποζημιώσεις σε παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο ζημιώθηκε από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια κυρίως μέσα στο 2016, αλλά και το 2017.

Το ακριβές ποσό που θα πιστωθεί συνολικά στους λογαριασμούς των 9.772 δικαιούχων είναι 10.960.308,68 ευρώ και σύμφωνα με την ανάλυση των καταβαλλόμενων αποζημιώσεων το μεγαλύτερο μέρος αφορά ζημιές φυτικής παραγωγής για το 2016.

Τέλος, με βάση την κατάταξη των πληρωμών, το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων κατευθύνεται στο Νομό Πέλλας, όπου θα καταβληθούν συνολικά 1.762.891,54 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα