Ρεκόρ εξαγωγών πετρελαίου για το Ιράκ
Διαβάστε τα απίστευτα νούμερα εξαγωγών πετρελαίου που είχε να εμφανίσει το Ιράκ από τη δεκαετία του 1980
- 01 Απριλίου 2012 20:28
Σε αριθμό-ρεκόρ της τελευταίας 30ετίας έφτασε η εξαγωγή βαρελιών αργού πετρελαίου, που έκανε τον Μάρτιο το Ιράκ, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.
Τον προηγούμενο μήνα το Ιράκ εξήγε 2,317 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ήτοι 71,827 εκατομμύρια συνολικά, αριθμό που είχε να εμφανίσει από τη δεκαετία του 1980.
Με τη μέση τιμή του πετρελαίου στα 118 δολάρια το βαρέλι, τα έσοδα του έφτασαν τα 8,475 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα να παράγει μέχρι και 12 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως το 2017, στόχος, πάντως, που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολος να επιτευχθεί.