Κηδεύτηκε ο Μεράχ
Διαβάστε για την κηδεία του μαχητή του τζιχάντ και δράστη επτά δολοφονιών, που έγινε τελικά σε προάστιο της Τουλούζης
- 29 Μαρτίου 2012 20:43
Επί γαλλικού εδάφους, και πιο συγκεκριμένα στο μουσουλμανικό τμήμα του νεκροταφείου Κορνμπαριέ, στα προάστια της Τουλούζης, κηδεύτηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Μοχάμεντ Μεράχ.
Η νεκρώσιμη τελετή ήταν σύντομη και σ’ αυτή παρέστησαν 15 άνδρες, υπό την επίβλεψη της αστυνομίας και ενός ελικοπτέρου, με τους δημοσιογράφους να μένουν εκτός του νεκροταφείου.
Να σημειωθεί ότι η σορός του 23χρονου ισλαμιστή εξτρεμιστή και δράστη επτά δολοφονιών επρόκειτο να μεταφερθεί στην Αλγερία, μετά από επιθυμία του πατέρα του, ωστόσο η αφρικανική χώρα δεν τη δέχτηκε για “λόγους ασφαλείας”. Αντίδραση, ωστόσο, υπήρξε και από τον δήμαρχο της Τουλούζης, Πιέρ Κοέν, ο οποίος χαρακτήρισε την ταφή του εκεί “ανάρμοστη” και ζήτησε αναβολή της κηδείας για 24 ώρες.
Κάτι που δεν έγινε δεκτό, με τον πρόεδρο της χώρας, Νικολά Σαρκοζί να ζητάει να τελειώνει το θέμα όσο γίνεται γρηγορότερα και χωρίς διαφωνίες, τονίζοντας ότι ο Μεράχ ήταν Γάλλος.