Ενδιαφέρον Έκλεστοουν για την Saab

Ο ισχυρός άντρας της Fοrmula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, ενδιαφέρεται για την αγορά της Saab
- 08 Ιανουαρίου 2010 14:50
Σε περίοδο ύφεσης όποιος έχει ρευστό μπορεί να προβεί σε επενδύσεις, με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Αυτό έχει σκοπό να κάνει ο Μπέρνι Έκλεεστοουν εξαγοράζοντας μετοχές της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας Saab.
Τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο δισεκατομμυριούχος άντρας από την Αγγλία, που εμπλέκεται και στην Genii Capital, η οποία πρόσφατα εξαγόρασε την ομάδα της Renault στη Formula 1 έχει στόχο να υπερνικήσει τις προσφορές των δύο βασικών ανταγωνιστών: Spyker και μιας σουηδικής κοινοπραξίας.
Η Saab για το έτος 2008 παρουσίασε έλλειμμα της τάξης των 418.000.000 $, ενώ από το 2001 δεν έχει παρουσιάσει κανένα κέρδος.
Παρόλα αυτά ο Έκλεστοουν πιστεύει στη συγκεκριμένη επένδυση εξηγώντας πως η Saab
“είναι μια καλή μάρκα, η οποία έχει παραμεληθεί από τους τωρινούς ιδιοκτήτες της. Δεν μας ανήκει ακόμα, οπότε θα δούμε τι θα γίνει”.
Παράλληλα, επίσημα, η πλευρά της Genii υποστηρίζει ότι :
“οι δύο πλευρές πρέπει να εργαστούν επιθετικά για την επίτευξη της συναλλαγής. Η Saab σαν μάρκα έχει τεράστια αξία σε έναν μεγάλο αριθμό της αγοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας”.
Τον Ιούνιο του 2009 η σουηδική εταιρία κατασκευής supercar, Κoenigsegg, είχε κάνει πρόταση για την αγορά της Saab από την General Motors. Όμως, το ενδιαφέρον της αποσύρθηκε τον Νοέμβριο.
Από την πλευρά της η General Motors υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλοί ενδια;φερόμενοι για τη συγκεκριμένη μάρκα, αλλά δεν πρόκειται να αποφασίσει πριν εξετάσει όλες τις λεπτομέριες.
Σε περίπτωση που αποκτηθεί η Saab από τον Μπέρνι Έκλεστοουν δεν αποκλείεται να δούμε στο εγγύς μέλλον τη σουηδική εταιρία στο πρωτάθλημα της Formula 1.