Θανατηφόρα μηνύματα

Η αποστολή μηνυμάτων από το κινητό είναι έξι φορές πιο επικίνδυνη από τις συνομιλίες, εν ώρα οδήγησης
- 22 Δεκεμβρίου 2009 13:56
Οι συγκεκριμένες έρευνες, πραγματοποιήθηκαν κάτω υπό πραγματικές συνθήκες, ωστόσο, ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί το ακριβές ποσοστό που επηρεάζει η χρήση του κινητού τηλεφώνου, κατά τη διάρκεια οδήγησης.
Παράλληλα, τα στοιχεία της έρευνας αποδεικνύουν ότι η αποστολή μηνυμάτων είναι πιο επικίνδυνα και από τη συνομιλία στο κινητό.
Στα τεστ που έγιναν ζητήθηκε από τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα, όταν έστελναν τα μηνύματα και παρατηρήθηκε ότι το φρενάρισμα έγινε με καθυστέρηση 30%. Ενώ, κατά τη διάρκεια ομιλίας υπήρχε καθυστέρηση 9%.
Στην έρευνα συμμετείχαν είκοσι άντρες και είκοσι γυναίκες ηλικίας 19-23 ετών, οι οποίο οδηγούν κατά μέσο όρο 4,75 χρόνια.