Τέλος στα δωρεάν φάρμακα από 1η Μαρτίου

Τέλος στα δωρεάν φάρμακα από 1η Μαρτίου
Στιγμιότυπο απο φαρμακείο στην Αθήνα όπου πολλοί ασφαλισμένοι πληρώνουν τα φάρμακά τους λόγω των οφειλών μερικών Δημόσιων ταμείων ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ) EUROKINISSI

Με ανακοίνωσή τους σε Πειραιά και Αχαΐα, κόβεται η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων. Διαβάστε τι αναφέρουν

Σταματούν από την 1η Μαρτίου την πίστωση σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας, καθώς όπως επισημαίνουν, τα μέλη τους αδυνατούν πλέον να χορηγήσουν με πίστωση οτιδήποτε, αφού οι προμηθευτές απαιτούν εξόφληση τοις μετρητοίς.

Οι φαρμακοποιοί, σε κοινή ανακοίνωσή τους εκφράζουν την λύπη τους για την απόφαση που αναγκάστηκαν να λάβουν και δηλώνουν αγανακτισμένοι με την για μία ακόμη φορά, αθέτηση των υποσχέσεων των κυβερνώντων.

“Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό. Οι υποσχέσεις περί εξόφλησης των χρεών του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ κατά ένα μέρος τον Ιανουάριο, έπεσαν στο κενό” αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι.

Και συνεχίζουν: “Αδυνατούμε πλέον να χορηγήσουμε με πίστωση οτιδήποτε, αφού οι προμηθευτές μας απαιτούν εξόφληση της μετρητοίς και οι υπεύθυνοι, ζουν στον κόσμο τους”.

Στο μεταξύ με απόφαση του ΣτΕ αναστέλλεται η υπουργική απόφαση που δίνει το πράσινο φως για την απελευθέρωση του ωραρίου του κλάδου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) “σύμφωνα με την εν λόγω δικαστική απόφαση ο λόγος ακυρώσεως που προβάλαμε, ότι η ρύθμιση που αφορά την ένταξη των Φαρμακείων στο νέο ωράριο λειτουργίας με απλή δήλωση του Φαρμακοποιού κείται εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης, είναι προδήλως βάσιμος”.

Και συνεχίζει: “Για τον λόγο αυτό, διατάσσεται η αναστολή εκτελέσεως της ως άνω υπουργικής Απόφασης, έως της εκδόσεως της αποφάσεως επί της αιτήσεως ακυρώσεως”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα