Επιστρέφουν τα μπόνους
Ορισμένοι από τους υπαλλήλους της ασφαλιστικής εταιρίας AIG θα επιστρέψουν το bonus που έλαβαν, μετά από αντιδράσεις της κοινής γνώμης
- 19 Μαρτίου 2009 12:19
Ορισμένοι από τους υπαλλήλους της ασφαλιστικής εταιρίας AIG και συγκεκριμένα, εργαζόμενοι στο τμήμα Οικονομικών Προϊόντων, θα επιστρέψουν το bonus που έλαβαν εν μέσω της οργισμένης αντίδρασης που έχει προκαλέσει η καταβολή 165 εκατομμυρίων δολαρίων σε αμοιβές στελεχών ενός τμήματος που έχει ζημιώσει την εταιρία, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα “Wall Street Journal”.
Η AIG έχει δεχτεί έντονη κριτική από τον κόσμο, τους πολιτικούς και τον ίδιο τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, επειδή δέχτηκε από την αμερικανική κυβέρνηση ενίσχυση 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια μοίρασε υψηλές αμοιβές.
Στην κατάθεσή του χθες στο Κογκρέσο, ο πρόεδρος της AIG, Εντουαρντ Λίντι, είπε ότι έχει ζητήσει από τους υπαλλήλους που έλαβαν bonus άνω των 100.000 δολαρίων να επιστρέψουν τουλάχιστον το μισό. Πρόσθεσε ακόμη ότι κάποιοι υπάλληλοι έχουν ήδη επιστρέψει ολόκληρο το bonus που έλαβαν. Κάποιοι άλλοι έλαβαν αποζημιώσεις και παραιτήθηκαν από την εταιρία, είπε ο ίδιος, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.
Ενας από τους εργαζόμενους που συμφώνησε να επιστρέψει το bonus του είναι ο Ντάγκλας Πόλινγκ, ο οποίος έλαβε και το μεγαλύτερο ποσό, που ξεπερνά τα 6,4 εκατομμύρια δολάρια, έγραψε η Journal, επικαλούμενη πηγή που γνωρίζει την υπόθεση. Ο 48χρονος Πόλινγκ είναι ένας αντιπρόεδρος της διοίκησης, υπεύθυνος για τις επενδύσεις σε θέματα ενέργειας και υποδομών, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.
Ο Πόλινγκ και περίπου άλλοι 400 νυν και πρώην υπάλληλοι του συγκεκριμένου τμήματος της εταιρίας έλαβαν αμοιβές με τη μορφή bonus, αναφέρει το δημοσίευμα. Η AIG δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο 47χρονος Τζέιμς Χάας και ο 43χρονος Τζον Λίμπεργκαλ, επικεφαλής του εν λόγω τμήματος της εταιρίας, στο παράρτημα της Βόρειας Αμερικής, επίσης θα επιστρέψουν τα bonus τους. Σε ανακοίνωσή της, η AIG αναφέρει ότι και τα δύο στελέχη “προτίθενται να κάνουν αυτό που ο κύριος Λίντι ανέφερε ως πρέπον”.
(Πηγή: ΑΠΕ)