Μείωση του πληθωρισμού τον Φεβρουάριο

Μείωση του πληθωρισμού τον Φεβρουάριο

Μείωση από 2% σε 1,8% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat

Μείωση από 2% σε 1,8% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. 

Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 1,1% σε 1,2% το Φεβρουάριο ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 3,3%. Στην ΕΕ ο πληθωρισμός μειώθηκε από 1,8% τον Ιανουάριο σε 1,7% το Φεβρουάριο ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 3,5%.

Τον Ιανουάριο τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία ( 0,1%) και στην Κύπρο (0,6%) και τα υψηλότερα στη Λετονία (9,4%), τη Λιθουανία (8,5%) και τη Ρουμανία (6,9%).

Σε σχέση με τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός μειώθηκε το Φεβρουάριο σε 11 κράτη μέλη της ΕΕ, παρέμεινε αμετάβλητος σε δύο και αυξήθηκε σε δεκατρία κράτη μέλη.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα