Νέα 24ωρη απεργία στα δημόσια ΜΜΕ

default image

Νέα απεργία μέχρι το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα από τις 6 το πρωί της Τρίτης, 12 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 13 Φεβρουαρίου 2013.

Η απεργία αφορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».

Το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και πορεία στη Βουλή, με αίτημα τη διασφάλιση των ΣΣΕ στα ΜΜΕ, την άμεση υπογραφή νέων, καθώς και την ανάκληση των απολύσεων.

“Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τη διαδικασία, που οδήγησαν σ’ αυτήν την ΚΥΑ, η οποία καταργεί κάθε έννοια ΣΣΕ και μειώνει δραματικά τους μισθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τη λειτουργία της ενημέρωσης.

Απαιτούμε τη διασφάλιση των ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί και γραφεία τύπου) και την παραμονή στην εργασία τους των «συμβασιούχων» συναδέλφων στην ΕΡΤ, τον «Αθήνα 9,84» και οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο τομέα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματά μας” αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Νωρίτερα το δικαστήριο, μετά από προσφυγή της διοίκησης της ΕΡΤ, είχε κρίνει την προηγούμενη απεργία παράνομη, όχι όμως και καταχρηστική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα