Το NEWS 247 στο “Ρόσμερχολμ”

default image

Κυριακή απόγευμα, στον πεζόδρομο της Σφακτηρίας, δίπλα σε ξεχασμένα νεοκλασικά, στο φουαγιέ μυρίζει ζεστός καφές. Ο πρώτος όροφος που έχει διαμορφωθεί σε συμπαθητικό θέατρο, σιγά - σιγά, σχεδόν γεμίζει

Στο Ρόσμερχολμ, ο ιδιοκτήτης Ρόσμερτ, πρώην πάστορας, του οποίου η γυναίκα έχει αυτοκτονήσει, δέχεται την επίσκεψη του κουνιάδου του Κρόλ.

Στο σπίτι μένουν επίσης η Ρεβέκκα Best, μια νέα γυναίκα που κρατούσε συντροφιά στην Κυρία Ρόσμερτ και η οικονόμος. Η επίσκεψη άλλων δύο κυρίων, του δασκάλου Ούλριχ Μπρέντελ και του εκδότη Μόρτενσγκωρντ – σε μια περίοδο πολιτικών ζυμώσεων – δραματοποιούν τον ‘Ιψενικό λόγο. Οι ίντριγκες, οι εκβιασμοί, ο έρωτας, η πάλη με τις ιδέες, η πίστη που χάνεται, το αδιέξοδο, οδηγούν τους πρωταγωνιστές στην δική τους λυτρωτική κορύφωση. Η λιτή σκηνή, τέσσερα πορτραίτα στον τοίχο και νεκρή φύση, δίνουν θέση στις μεγάλες ιδέες που ξεπηδούν, αβίαστες μέσα από την εξαιρετική ερμηνεία των ηθοποιών. Η παράσταση είναι πολύ καλή, σας προτείνω να την δείτε.

(Κείμενο: Χαρά Κιούση)

Συντελεστές
Σκηνοθεσία…………………Κ. Καπελώνης
Μετάφραση…………………Ερρ. Μπελιές
Σκηνικά-κοστούμια………..Ανδ. Σαραντόπουλος

Ερμηνεύουν
Μ. Μακρή
Δ. Πόγκα
Αντ. Ραμπαούνης
Αγγ. Κεχαγιάς
Σπ. Μπιμπίλας
Βασ. Βλάχος

Παραστάσεις
Απογ. Σαβ., Κυρ. 6.30 μμ. Βραδ. παρ.9 μμ.

Εισιτήρια
18 ευρώ, φοιτ.:12 ευρώ (Παρ. Σαβ), 15 ευρώ φοιτ.12 ευρώ (Κυρ.).

Διάρκεια 120′

Θέατρο ΑΛΕΚΤΟΝ
Σφακτηρίας 23, Μεταξουργείο
Τηλ. 210-3420419
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα