Η Υπογραφή

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος σμίγει με ένα δυνατό καστ πρωταγωνιστών σε μια γοητευτική, γεμάτη σασπένς και μυστήριο, ερωτική ιστορία, που διαδραματίζεται στην σύγχρονη Αθήνα, την Αρκαδία και το Παρίσι. Από 3 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood
- 14 Ιανουαρίου 2011 20:42
Μέσα από σκηνές υψηλής αισθητικής, χάρη στην διεύθυνση φωτογραφίας του Ηλία Κωνσταντακόπουλου που δένει όμορφα με την μουσική του Νίκου Κυπουργού, ξεχωρίζουν για τις ερμηνείες τους οι ηθοποιοί Γιώργος Χωραφάς, Μαρία Πρωτόπαππα, Αλεξία Καλτσίκη και Νίκος Κουρής.
ΣΥΝΟΨΗ
Η Άννα, μια νεαρή ιστορικός τέχνης ετοιμάζει ένα τιμητικό αφιέρωμα στο έργο της ζωγράφου, Μαρίας Δήμου. Στο πλευρό της για να την βοηθήσει είναι ο σύντροφος της Δήμου, Άγγελος. Μαζί θα ξετυλίξουν το κουβάρι της ζωής της Μαρίας, της οποίας τον θάνατο τυλίγει ένα πέπλο μυστηρίου. Αυτοκτονία ή δολοφονία; Η Άννα σταδιακά βυθίζεται γοητευμένη στη ζωή της ζωγράφου, σύντομα, όμως, θα ανακαλύψει πως ο Άγγελος κρύβει πολλά μυστικά…
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 130’
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο – σκηνοθεσία: ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ
Πρωταγωνιστούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΤΣΙΚΗ , ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, MARCO GASTINΕ, JEROME KEEN, ΕΥΡΗ ΣΩΦΡΟΝΙΑΔΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΔΟΥΚΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΚΟΝΗΣ, ΒΑΣΩ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΥ, ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΥΓΓΑΡΗΣ
Έκτακτη συμμετοχή: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ
Παραγωγή: ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ, ΣΕΚΙΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΔΥΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ, ΕΡΤ, SCREENSKY PRODUCTIONS, ΑΡΚΤΟΣ, CL PRODUCTIONS, NOVA
Παραγωγός: ΘΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Εκτέλεση Παραγωγής: ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
Συμπαραγωγοί: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΛΙΕΡΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΕΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ,
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Οργάνωση Παραγωγής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Διεύθυνση Παραγωγής: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
Εικαστικός Σύμβουλος: ΧΡΟΝΗΣ ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ
Ζωγραφικοί πίνακες: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ
Φωτογραφία: ΗΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσική: ΝΙΚΟΣ ΚΥΠΟΥΡΓΟΣ (ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΤΑΣ – ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)
Οπτικά Εφέ: ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΕΛΟΣ
Casting: ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΡΙΝΗ
Μακιγιάζ: ΦΑΝΗ ΑΛΕΞΑΚΗ
Ήχος : ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Μιξάζ: ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΥΜΠΟΠΙΩΤΗΣ
Μοντάζ – σχεδιασμός ήχου: ΚΙΝΑΝ ΑΚΑΟΥΙ
Σκηνικά – κοστούμια: ΙΟΥΛΙΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ
TRIVIA
1. Τα γυρίσματα κράτησαν 8 εβδομάδες και ολοκληρώθηκαν τα Χριστούγεννα του 2009. Τα γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα, το Παρίσι και την Αρκαδία. Συγκεκριμένα στο Παρίσι έγιναν στον Σηκουάνα, στην περιοχή κοντά στον Πύργο του Άϊφελ, στο μετρό του Παρισιού και στο Μονπαρνάς. Στην Αρκαδία στις εξής περιοχές: στα χωριά Πιάνα, Αλωνίσταινα, Βούρβουρα, Κάψια, στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό και την ιστορική γέφυρα του Μάναρη (η οποία χρονολογείται από το 1884 επί Τρικούπη).
2. Ο Γιώργος Χωραφάς εμφανίζεται στην ταινία σε δύο διαφορετικές ηλικίες: σαν 40άρης και σαν 60άρης. Για την ερμηνεία του στο σήμερα, σαν 60άρης, ενσωμάτωσε στοιχεία όχι μόνο ενός ηλικιωμένου αλλά και ενός ανθρώπου που ταλαιπωρείται από αναπνευστικά προβλήματα και από χημειοθεραπευτική αγωγή. Η μεταμόρφωση του αυτή στηρίχθηκε σε τροποποίηση τόσο στην κινησιολογία όσο και στην χροιά της φωνής του ανάμεσα στις δύο ηλικίες. Επίσης, μετά από πολύμηνες δοκιμές η παραγωγή κατέληξε σε ειδικό μακιγιάζ που θα τον έδειχνε μεγαλύτερο σε ηλικία, προσθέτοντας γένια, ασπρίζοντάς τα και με περούκα που έγινε κατόπιν ειδικής παραγγελίας και κατασκευής στην Ιταλία.
3. Ο Γιώργος Χωραφάς έχει ανατραφεί με τη γαλλική κουλτούρα και θεατρική παιδεία, μιλάει με άνεσή γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και ελληνικά, ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική, διαβάζει πολλά βιβλία και λατρεύει τα ταξίδια.
4. Η μουσική του Νίκου Κυπουργού είναι πρωτότυπη σύνθεση για την ταινία και η ηχογράφηση έγινε με την Καμεράτα στο studio Sierra. Για την ιστορία, είχαν προηγηθεί πρόβες με την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής και το remix έγινε επίσης στο studio Sierra. Ο Κυπουργός έχει ξανασυνεργαστεί με τον Στέλιο Χαραλαμπόπουλο στις εξής ταινίες του:”Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη”, “Γιάννης Μόραλης”, “Ημερολόγια Καταστρώματος – Γιώργος Σεφέρης”, “Είδαν Τα Μάτια Μας Γιορτές”.
5. Ο Παναγιώτης Κουλουράς , που έχει ντύσει την ταινία με τους πίνακες του, είναι νέος ζωγράφος, αριστούχος της Σχολής Καλών Τεχνών στο τμήμα του Χρόνη Μπότσογλου με αρκετές ήδη ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό του. Στην ταινία προβάλλονται περίπου 25 δικοί του πίνακες , ενώ 8 από αυτούς ζωγραφίζονται μέσα στο πλάνο.