Έρχονται τα τεκμήρια

Έρχονται τα τεκμήρια

Στο "στόχαστρο" του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν ΙΧ μεγάλου κυβισμού, ακίνητα, σκάφη αναψυχής και πισίνες

Στο “στόχαστρο” του υπουργείου Οικονομικών ΙΧ μεγάλου κυβισμού, ακίνητα, σκάφη αναψυχής και πισίνες, με τον υπουργό Γιώργο Αλογοσκούφη να δέχεται τις εισηγήσεις των αρμόδιων φορέων.

Τα τεκμήρια φορολόγησης θα επιβληθούν σε ΙΧ άνω των 2000 κυβικών εκατοστών, με το κόστος να ξεκινάει από τα 3.000 ευρώ και να φτάνει μέχρι και τα 5.000 ανά έτος, ανάλογα με τα κυβικά.

Για τα ακίνητα, δε θα υπάρχει φορολόγηση από τα 180-200 τ.μ. για πρώτη κατοικία και το τεκμήριο θα ισχύει για κατοικία άνω από τα 200 τ.μ. και θα αντιστοιχεί σε 5 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα.

Για τα σκάφη αναψυχής, από 7 έως 12 μέτρα, το κόστος που θα επιβάλει το τεκμήριο θα ανέρχεται από 1.790-8.085 ευρώ, ανάλογα με το μήκος του σκάφους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα