Απεργία στα μαγειρεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών – Άφησαν 4.000 νήπια νηστικά

Απεργία στα μαγειρεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών – Άφησαν 4.000 νήπια νηστικά

Σε προειδοποιητική κατάληψη προχωρούν οι εργαζόμενοι στα μαγειρεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών. Αποπειράθηκαν να ταΐσουν νήπια μόνο με σάντουιτς. Διαβάστε για ποιο λόγο δημιουργήθηκε αναστάτωση

Χωρίς φαγητό έμειναν χθες 4.000 παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών, λόγω της προειδοποιητικής κατάληψης των μαγειρείων του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών από εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Αποτέλεσμα ήταν να παρασκευαστεί φαγητό μόνο για τους άστεγους του δήμου Αθηναίων.

Η διοίκηση του Βρεφοκομείου επιχείρησε να καλύψει τις ανάγκες αποστέλλοντας συσκευασμένα σάντουιτς στους παιδικούς σταθμούς, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις εργαζόμενοι δεν αποδέχτηκαν το πακέτο με το φαγητό καθώς δεν ήταν βέβαιο αν πληρούσε τους κανόνες υγιεινής.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για την απόλυση 272 από τους συνολικά 420 συμβασιούχους του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (κατόπιν δικαστικής απόφασης), οι οποίοι απασχολούνταν για χρόνια με δίμηνες συμβάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα