Στην Ελλάδα το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού στην ΕΕ

Στην Ελλάδα το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού στην ΕΕ
Πρώτη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα της οδού Ερμού, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού στην ΕΕ εμφάνισε η Ελλάδα τον Δεκέμβριο

Το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού (0,3%) στην ΕΕ εμφάνισε η Ελλάδα τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας μείωση σε σχέση με τον Νοέμβριο (0,4%), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,2%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 2,7%. Στην ΕΕ ο πληθωρισμός μειώθηκε από 2,4% σε 2,3%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 3%.

Μετά την Ελλάδα, το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ εμφάνισε η Σουηδία με 1,1% και ακολούθησαν η Κύπρος και η Γαλλία με 1,5%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Ουγγαρία με 5,1%, τη Ρουμανία με 4,6% και την Εσθονία με 3,6%.

Σε σχέση με τον Νοέμβριο, ο πληθωρισμός μειώθηκε σε έντεκα κράτη μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος σε τέσσερα και αυξήθηκε σε έντεκα κράτη. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ιρλανδία.

Οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις τιμών στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο σημειώθηκαν στα προϊόντα καπνού και οινοπνευματωδών ποτών (3,6%), στις δαπάνες στέγασης (3,45), στα τρόφιμα και την εκπαίδευση (3% και στις δύο περιπτώσεις), ενώ οι χαμηλότεροι ρυθμοί καταγράφηκαν στις τιμές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (-3,8%), του οικιακού εξοπλισμού (1%) και των υπηρεσιών αναψυχής και πολιτισμού (1,2%).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα