Έρευνα σε 11 λογαριασμούς για το ομόλογο

Έρευνα σε 11 λογαριασμούς για το ομόλογο

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται 11 ύποπτοι τραπεζικοί λογαριασμοί για να διαπιστωθεί η πορεία του ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ, αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος"

Ελληνικές και ξένες υπηρεσίες δίωξης οικονομικού εγκλήματος έχουν βάλει στο μικροσκόπιο έντεκα ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς εμπλεκομένων στο σκάνδαλο του ομολόγου που αγόρασε το ταμείο των δημοσιογράφων. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, από τον Ιούλιο του 2006 έως τον Μάιο του 2007, διακινήθηκαν περισσότερα από επτά εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς τεσσάρων φυσικών προσώπων και δύο off-shore εταιριών. Συνολικά εκτιμάται ότι έχουν εντοπιστεί οι διαδρομές ποσών 13.650.000 ευρώ, που φέρονται να καταβλήθηκαν ως μίζες για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ.

Πρόσφατα ο πρώην εισαγγελέας Γιώργος Ζορμπάς παρέδωσε το πόρισμά του για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συνεχιστούν οι έρευνες.

Το ΤΣΠΕΑΘ αγόρασε δομημένο ομόλογο στην τιμή των 130 εκατομμυρίων ευρώ, κατά 10,5% ακριβότερο από ό,τι είχε εκδοθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα