Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο Meet Magento

Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο Meet Magento
GARAGANIS

Εκπρόσωποι της Magento, Kathleen Claes, Channel Sales Leader BeNeLux & Southern Europe και Vincent Brach, Territory Sales Manager Southern Europe, οι οποίοι μεταξύ άλλων έκαναν εκτενή αναφορά σε όλα τα προϊόντα της Magento

Με περισσότερους από 160 συμμετέχοντες, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Διεθνές Meet Magento Συνέδριο για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, που διεξήχθη στις 12 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο Radisson Blu Park Hotel.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες υπήρχαν online merchants, agencies και προγραμματιστές. Οι 14 καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές παρουσίασαν επιτυχημένα case studies από την Ελληνική και διεθνή αγορά, αλλά και τις καλύτερες πρακτικές που καλείται να ακολουθήσει σήμερα ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, προκειμένου να διατηρεί ισχυρή την ηλεκτρονική του παρουσία.

Την αρχή έκαναν οι εκπρόσωποι της Magento, Kathleen Claes, Channel Sales Leader BeNeLux & Southern Europe και Vincent Brach, Territory Sales Manager Southern Europe, οι οποίοι μεταξύ άλλων έκαναν εκτενή αναφορά σε όλα τα προϊόντα της Magento συμπεριλαμβανομένων του Magento Cloud και Magento Enterprise Edition, τονίζοντας την ευελιξία και την επεκτασιμότητα που μπορούν να προσφέρουν.

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση της κας Νάντιας Θεοχαράκη CEO koolfly.com του κορυφαίου ηλεκτρονικού καταστήματος με δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπου απέδειξε πως ένα ελληνικό eshop μπορεί να διατηρεί πελάτες σε πάνω από 46 χώρες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα panel discussions που σχηματίστηκαν με σκοπό να αναπτυχθούν απόψεις για διάφορα τεχνικά θέματα, ενώ παράλληλα το κοινό είχε πολύ ενεργό ρόλο, καθώς μπορούσε να θέσει απευθείας τα ερωτήματά του στους ομιλητές λαμβάνοντας απευθείας απαντήσεις και λύσεις στα ερωτήματά τους.

Η θεματολογία της εκδήλωσης δεν περιορίστηκε μόνο σε αμιγώς τεχνικά ζητήματα. Ως εκ τούτου καλύφθηκε πλήθος θεμάτων σχετικά με το Digital Marketing. Πιο συγκεκριμένα, o Γεράσιμος Νικολόπουλος CEO της adaplo, έδωσε συμβουλές για τη δημιουργία επιτυχημένων διαφημίσεων με τη χρήση Google AdWords, ενώ ο Γιώργος Σωτηρόπουλος Co-Founder της Linkwise μας μίλησε για τις αλήθειες που κρύβονται πίσω από το Affiliate Marketing και πως μπορεί να κάνει μία επιτυχημένη καμπάνια ένα eshop. Τέλος, η Carmen Oprea Co-founder & COO της Socital και η Kristina Pototska CMO της TriggMine μας μίλησαν για τη στοχευμένη προώθηση περιεχομένου μέσω eMail Marketing ενεργειών.

Ask Magento

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την ομάδα της Magento, με σκοπό να λάβει απαντήσεις και λύσεις για το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ask Ben

Την προσοχή του κοινού τράβηξε όπως ήταν αναμενόμενο ο Magento Evangelist, Ben Marks. Ο Ben Marks κατά τη διάρκεια ειδικού session #askBen κλήθηκε να απαντήσει σε δεκάδες τεχνικά ερωτήματα. Ωστόσο, η εκδήλωση δε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς να πραγματοποιηθεί η ειδική ενότητα που αφορούσε το migration από Magento 1.x σε Magento 2.

Networking Event

Τα διαλείμματα και το Drink Party που ακολούθησε αποτέλεσαν μία εξαιρετική ευκαιρία δικτύωσης, καθώς οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να διευρύνουν τον κύκλο γνωριμιών τους μιλώντας με κορυφαίους επαγγελματίες, που ηγούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο παγκοσμίως.

SHARE: