Κορυφαίες διακρίσεις κατέκτησαν όλα τα αποστάγματα της σειράς Mantis Greek Spirits Collection, στον διαγωνισμό ΙWSC 2022

Κορυφαίες διακρίσεις κατέκτησαν όλα τα αποστάγματα της σειράς Mantis Greek Spirits Collection, στον διαγωνισμό ΙWSC 2022

Gold Outstanding Award & Liqueurs Trophy για το απόσταγμα Μαστίχας Stichion Silver Award για τα αποστάγματα Kentri και Majuni Bronze Award για το Τσίπουρο Καλαϊτζή

Την «κορυφή του κόσμου» κατακτούν τα αποστάγματα της σειράς Mantis Greek Spirits Collection, αποσπώντας κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις για την ποιότητα και την ξεχωριστή τους γεύση.

Όλα τα αποστάγματα της σειράς βραβεύθηκαν στο πλαίσιο του ΙWSC, ενός από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς κρασιού και αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο.

Αιχμαλωτίζοντας τη μαγεία της ελληνικής γης και συνδυάζοντας παραδοσιακές αποσταγματικές μεθόδους, με τις πιο καινοτόμες πρακτικές εμφιάλωσης, κατάφεραν να ξεχωρίσουν στη διαδικασία αξιολόγησης και να βρεθούν ανάμεσα στα καλύτερα της κατηγορίας τους.

Eιδικότερα:

Βραβείο Gold Outstanding καθώς και το βραβείο Liqueurs Trophy 2022 απέσπασε το Stichion, ένα premium ποτό Μαστίχας, το οποίο ενσωματώνει τη σοφία του παρελθόντος και την ποιότητα των σύγχρονων μεθόδων της ποτοποιίας. Χάρη στη φυσική εξαιρετική του ισορροπία, την πολυπλοκότητα και τη δύναμη της γεύσης του, το Stichion κατέκτησε τις ανώτατες διακρίσεις, που απονέμονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, το βραβείο Outstanding απονέμεται στα προϊόντα που ξεχώρισαν μεταξύ των βραβευμένων με Gold. Ακόμη σημαντικότερη αναγνώριση αποτελεί το βραβείο Liqueurs Trophy 2022, το οποίο απονέμεται στους «καλύτερους των πρώτων», δηλαδή στα προϊόντα που ξεχώρισαν μεταξύ όλων των βραβευμένων ως Gold Outstanding ανά κατηγορία, μετά από νέα διαδικασία blind tasting.


Ασημένιο Βραβείο – Silver Award – απονεμήθηκε στο premium honey spirit Kentri, που εντυπωσίασε τους κριτές με την πλούσια γεύση του και τη μοναδική αρωματική του «ταυτότητα», με μέλι άριστης ποιότητας και νότες μπαχαρικών.

Ασημένιο Βραβείο κατέκτησε και το Majuni, ένα φίνο, αρωματικό απόσταγμα, με συνταγή που οι ρίζες της χάνονται στα βάθη της ιστορίας. Ισορροπώντας ανάμεσα στην κομψότητα ενός aperitivo και τη δυναμική ενός αυθεντικού digestivο, το Majuni απέσπασε υψηλή βαθμολογία χάρη στη γλυκόπικρη γεύση του, που συνδυάζει αρμονικά 15 διαφορετικά βότανα, μπαχάρια, ρίζες και άνθη της ελληνικής γης.

Τέλος, χάλκινο βραβείο – Bronze Award – απέσπασε το Τσίπουρο Καλαϊτζή, ένα πληθωρικό τσίπουρο διπλής απόσταξης, από ειδικά επιλεγμένες ποικιλίες σταφυλιών και αμπελώνες, που ξεχωρίζει για τη μαλακή γεύση του και τις φρουτώδεις αρωματικές νότες του. Η απόσταξη σε χάλκινους αποστακτήρες και το σύστημα πολλαπλής κλασμάτωσης με στήλη που χρησιμοποιούνται δίνουν ένα ποιοτικό, εκλεπτυσμένο αρωματικό απόσταγμα.

«Είμαστε υπερήφανοι για τις διακρίσεις των αποσταγμάτων μας, στο πλαίσιο ενός από τους πιο έγκυρους και αναγνωρισμένους διαγωνισμούς παγκοσμίως. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην ανάπτυξη ποιοτικών αποσταγμάτων, που μπορούν να κερδίσουν μια θέση στην καρδιά των καταναλωτών και να σταθούν επάξια στο διεθνή ανταγωνισμό, αναδεικνύοντας τους πολύτιμους θησαυρούς της ελληνικής γης» δήλωσε σχετικά ο κ.Δημήτρης Κολτσίδας, Business Development Manager της Mantis Group.

Ο International Wine & Spirit Competition ιδρύθηκε το 1969 από τον οινολόγο Anton Massel και διεξάγεται έκτοτε σε ετήσια βάση. Σήμερα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιδραστικούς διεθνείς διαγωνισμούς, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον παραγωγών, αγοραστών, διανομέων, γευσιγνωστών και ειδικών από όλο τον κόσμο.

Η διαδικασία της αξιολόγησης περιλαμβάνει τυφλή γευσιγνωσία και συζήτηση πάνελ, ενώ οι κριτικές επιτροπές αποτελούνται από παγκοσμίου κύρους εκπροσώπους της παγκόσμιας αγοράς οινοπνευματωδών ποτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα