Ποιες αλλαγές φέρνει η πανδημία στους χώρους εργασίας

Ποιες αλλαγές φέρνει η πανδημία στους χώρους εργασίας

Τι αποκαλύπτει το Διεθνές Workplaces Project της STIRIXIS Group

Η STIRIXIS Group, εξέδωσε σήμερα το πολυαναμενόμενο report για το διεθνές της project στρατηγικής ανάλυσης και έρευνας, Workplaces (R)evolution, ανταποκρινόμενη πάντα στις προκλήσεις των καιρών και με γνώμονα την ουσιαστική ευημερία των επιχειρήσεων και εργαζόμενων. Στο Project καταγράφονται οι μεγάλες αλλαγές που έχει δημιουργήσει η πανδημία στον εργασιακό χώρο και στις συνθήκες εργασίας, συνδυάζονται με την εμπειρία της στη δημιουργία εργασιακών χώρων σε τρεις ηπείρους και αναλύονται οι τάσεις αλλά και οι άμεσες ενέργειες που πρέπει κάθε επιχείρηση να κάνει, ενώ περιέχεται και πλήθος άλλων συνδέσμων σε έρευνες και στοιχεία.

Μέσα από την εκτενή έρευνα της σε επιχειρηματίες και διευθυντικά στελέχη που πραγματοποίησε η STIRIXIS Group το προηγούμενο διάστημα, αναδείχθηκαν τρεις πυλώνες που απαρτίζουν τα βασικά θεμέλια για την μετάβαση στην post – COVID 19 εποχή: η υγεία, ασφάλεια και ευζωία (health, safety and wellbeing) των εργαζομένων, η αναμόρφωση των εργασιακών χώρων (remodelling) και η επιχειρησιακή στρατηγική (workplace strategy).

Η υγεία, σωματική αλλά και ψυχική, και η ασφάλεια των εργαζομένων περνάει στο προσκήνιο ως απόλυτος οδηγός της απαιτούμενης ψυχολογικής ασφάλειας, φήμης και απόδοσης της κάθε επιχείρησης και θα παραμείνει στο επίκεντρο των αλλαγών του χώρου εργασίας. Η αναμόρφωση των εργασιακών χώρων καθίσταται επιτακτική από το νέο μοντέλο εργασίας, και διασφαλίζει την ενίσχυση της απόδοσης σε συνδυασμό με την πολύ απαραίτητη μείωση στα κόστη. Η στρατηγική εργασίας και εργασιακού χώρου, το πλέον απαραίτητο στοιχείο στην νέα εποχή, αναφέρεται στην ευθυγράμμιση του στρατηγικού οράματος με τα νέα δεδομένα, τη προσαρμογή στην εταιρική κουλτούρα, τη συνεπή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και του χώρου εργασίας, την χάραξη της μετάβασης σε ένα καλύτερο και πιο αποδοτικό αύριο

Η STIRIXIS Group μελετά, σχεδιάζει, βελτιστοποιεί και δημιουργεί εργασιακούς χώρους εδώ και 25 χρόνια και παραμένει ενεργά δίπλα στις εταιρείες που επιθυμούν να ανταποκριθούν στις καινούριες συνθήκες και να εξελιχθούν περαιτέρω. Προσφέρει διεθνώς πρωτοπόρες ολοκληρωμένες λύσεις που απαντούν στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε επιχείρησης ξεχωριστά. Γνωρίζοντας δε πως οι λύσεις για να είναι απόλυτα επιτυχείς πρέπει να είναι εξατομικευμένες, μελετά την κουλτούρα και στρατηγική και δημιουργεί τον σωστό συνδυασμό προτάσεων σε κάθε επίπεδο, για να βελτιστοποιήσει επιτυχημένα την κάθε επιχείρηση οδηγώντας την με ασφάλεια στη νέα πραγματικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: stirixis.com/workplaces-survey

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα