Του έρωτα και της ψυχής

Του έρωτα και της ψυχής

Μουσική Κωμωδία σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας

Ο πολιτιστικός οργανισμός liminal με την καλλιτεχνική ομάδα R.A.W – Rephrase Adult World και τη θεατρική εταιρεία Novus ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τη μουσική κωμωδία «Του Έρωτα και της Ψυχής» την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης “Δημήτρης Κιντής”.

Μετά τη θερμή αποδοχή που έλαβε από το κοινό της Πάτρας στο Ρωμαϊκό Ωδείο στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2021" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η παράσταση "Του Έρωτα και της Ψυχής" ανεβαίνει και στην Αθήνα σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας.

Η παράσταση, φτιαγμένη από́ μια μικτή ομάδα επαγγελματιών, με και χωρίς αναπηρία, φωτίζει την κωμική πλευρά́ του αρχαιοελληνικού́ μύθου αλλά και την εκρηκτική, περιπετειώδη συνάντηση της Ψυχής και του Έρωτα.

Η ηλεκτρονική μουσική βρίσκει χώρο μέσα στην ιερή αφήγηση του μύθου, το σύγχρονο κείμενο αποκαλύπτει τα αρχέτυπα των ηρώων και των ηρωίδων του, η σκηνοθεσία φέρνει τον μύθο στο σήμερα προκειμένου να δημιουργηθεί εδώ μια «πανήγυρις ηλεκτρική».

Ο Έρωτας και η Ψυχή προσπαθούν να ενωθούν σε πείσμα των όσων εμποδίων υψώνονται μπροστά τους και η παράσταση “τραγουδά” την παραδοξότητα αυτή της ένωσής τους. Έτσι, παράδοξα ο αρχαιοελληνικος μύθος ενώνεται με τους ήχους των συνθεσάιζερ, τα ταξίμια και οι Σμυρναϊκοί χαβάδες με τα οπερατικά recitativi, το αρχαιοελληνικό ιδεώδες του κάλλους με την camp αισθητική και την pop κουλτούρα.

Σε ποιο κόσμο να βρεθούμε

να ησυχάσουμε για πάντα.

Κι αυτό που μας συμβαίνει

να φωλιάσει κάπου μόνο.

Χωρίς πύργους και ιστορίες,

κάτω κόσμους, φασαρίες

Χωρίς δαίμονες κι ανθρώπους,

δίχως των θεών τους νόμους.”


SHARE:

24Media Network