Τελικά ποια είναι η σημασία του καθαρού αέρα στην υγεία μας;

Τελικά ποια είναι η σημασία του καθαρού αέρα στην υγεία μας;

Ο καθαρός αέρας συνεπάγεται και την καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

“Βγες έξω να αναπνεύσεις λίγο καθαρό αέρα…” Αυτή είναι η φράση με την οποία μεγαλώσαμε όλοι και έχει εντυπωθεί στη συνείδηση μας σαν κάτι που πρέπει να κάνουμε για να είμαστε υγιείς!

Η φράση αυτή εμπεριέχει πολλή μεγάλη δόση αλήθειας. Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι το να παίρνουμε βαθιές ανάσες φρέσκου αέρα δεν κάνει μόνο καλό στη ψυχολογία μας… Μπορεί να έχει εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα και στη σωματική μας υγεία.

Πιο συγκεκριμένα ο καθαρός αέρας:

Καθαρίζει τους πνεύμονες

Ο καθαρός αέρας έχει πιο υψηλά επίπεδα οξυγόνου και η έκθεσή μας σε περισσότερο οξυγόνο προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων των πνευμόνων μας, γεγονός που βοηθά στην ομαλή λειτουργία τους. Στην πραγματικότητα, καθαρίζουμε τους πνεύμονές μας και βοηθάμε το σώμα μας να απαλλαγεί από όλα όσα δεν έχει ανάγκη.

Χαρίζει περισσότερη ενέργεια και πνευματική διαύγεια

Όταν οι πνεύμονές μας γεμίζουν καθαρό αέρα, αυξάνονται και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα μας και κατά συνέπεια και στον εγκέφαλό μας. Ένας καλά οξυγονωμένος εγκέφαλος, μας κάνει πιο ενεργούς και συγκεντρωμένους. Επίσης, συμβάλει στην παραγωγή σεροτονίνης, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι και λιγότερο αγχωμένοι.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό παλμό

Κάθε κύτταρο στο σώμα μας χρειάζεται οξυγόνο για να λειτουργήσει. Όταν δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο η καρδιά χρειάζεται να καταβάλει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να λειτουργούν όλα σωστά. Ο καθαρός αέρας έχει άφθονο οξυγόνο, οπότε μερικές βαθιές αναπνοές βοηθούν την καρδιά μας να χαλαρώσει. Ως αποτέλεσμα ο καρδιακός μας ρυθμός επιβραδύνεται και η αρτηριακή μας πίεση μειώνεται.

Βοηθά στη γρήγορη θεραπεία

Η θεραπεία από ασθένειες και τραυματισμούς είναι μία διαδικασία που επιβαρύνει το σώμα. Καθώς κάθε κύτταρο απαιτεί οξυγόνο, είναι λογικό η αντικατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων να αυξάνει τη ζήτηση για καθαρό αέρα στο σώμα μας. Είναι γνωστό ότι η θεραπεία με οξυγόνο χρησιμοποιείται στην ανάρρωση των αθλητών. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς που ο καθαρός αέρας συμβάλει στο να αισθανθούμε καλύτερα και να θεραπευτούμε γρηγορότερα.

Μειώνει τις αερομεταφερόμενες ασθένειες και λοιμώξεις

Τα βακτήρια και οι ιοί έχουν μειωμένη πιθανότητα επιβίωσης στον καθαρό αέρα. Αντίθετα σε ζεστά και υγρά εσωτερικά περιβάλλοντα βρίσκουν το ιδανικό κλίμα για να αναπτυχθούν. Όσο λοιπόν πιο καθαρός είναι ο αέρας που αναπνέουμε τόσο λιγότερο κινδυνεύει η υγεία μας.

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω η αξία του καθαρού αέρα στην υγεία μας είναι αδιαμφισβήτητη. Ο αέρας που αναπνέουμε είναι σημαντικός!

Πρέπει τώρα να ερευνήσουμε την ποιότητα του αέρα που έχουμε στην καθημερινότητά μας. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον αέρα του εξωτερικού χώρου και σε αυτόν που βρίσκουμε σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο;

Σύμφωνα με έρευνες ο αέρας στους εσωτερικούς χώρους είναι 5 φορές πιο ρυπογόνος σε σχέση με τον αέρα του εξωτερικού χώρου. Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι των κλειστών χώρων (καπνός από τσιγάρο, κεριά, καθαριστικά για τον καθαρισμό επιφανειών, οικοδομικά υλικά όπως η φορμαλδεΰδη και το ραδόνιο, μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του αζώτου, υγρασία που αναπτύσσει μύκητες, βακτήρια και μούχλα) ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη κακή ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε, ο οποίος μπορεί να είναι εξαιρετικά ζημιογόνος για την υγεία των ευαίσθητων ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι, άτομα με καρδιαγγειακά νοσήματα και παθήσεις του αναπνευστικού).

Σε μία ιδανική λοιπόν συνθήκη, το ζητούμενο για κάθε έναν από εμάς θα ήταν να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται σε εξωτερικούς χώρους και εάν είναι εφικτό στην ύπαιθρο.

Είναι δυνατόν όμως να γίνει κάτι τέτοιο; Πόσοι από εμάς έχουμε αυτή τη δυνατότητα;

Ελάχιστοι… Οι περισσότεροι ζούμε σε πόλεις, εργαζόμαστε σε κλειστούς χώρους και στο τέλος της ημέρας επιστρέφουμε στο σπίτι μας για να ξεκουραστούμε. Ο χρόνος που μπορούμε να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα είναι σχεδόν μηδενικός…

Δεν μπορούμε όμως να μην εξασφαλίσουμε στον εαυτό μας, αυτό το τόσο σπουδαίο αγαθό. Οι τρόποι για να το κάνουμε είναι δύο. Ο πρώτος είναι να πηγαίνουμε όσο γίνεται πιο συχνά έναν περίπατο σε κάποιο κοντινό πνεύμονα της πόλης μας. Ο δεύτερος τρόπος είναι να ελέγξουμε απόλυτα τον αέρα που αναπνέουμε στο σπίτι μας, αγοράζοντας έναν καθαριστή αέρα.

Δεν χρειαζόμαστε όμως έναν οποιονδήποτε καθαριστή αέρα… Θέλουμε ό,τι πιο καινούριο υπάρχει σε τεχνολογία, που θα ανταποκρίνεται στο σύγχρονο τρόπο ζωής, θα είναι κατασκευασμένος σε συνεργασία με επιστήμονες της υγείας και θα φέρει και την υπογραφή μιας μεγάλης αξιόπιστης εταιρείας.

Η Morris, ως εταιρεία με πολύ μεγάλη πείρα στο χώρο των οικιακών συσκευών έχει δημιουργήσει 2 μοντέλα καθαριστών αέρα που ανταποκρίνονται πλήρως σε αυτό που χρειαζόμαστε και μας βοηθούν να ελέγχουμε απόλυτα τον αέρα που αναπνέουμε στο σπίτι μας.

Το πρώτο μοντέλο είναι ο Καθαριστής Αέρα Morris Map – 36310 ο οποίος έχει λειτουργία WiFi που επιτρέπει τον πλήρη χειρισμό της συσκευής από συσκευή με λειτουργικό Android ή IOS (κινητό τηλέφωνο, tablet κτλ.) με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Διαθέτει φίλτρο HEPA H13 με99,97% βαθμό φιλτραρίσματος του αέρα. Έχει 6 στάδια καθαρισμού, 2 λάμπες UV, λειτουργία ιονισμού και φίλτρο φωτοκατάλυσης με Nano TiO2 υλικό που εξουδετερώνει αποδεδειγμένα τη φορμαλδεΰδη και άλλους ρύπους που προέρχονται από επικίνδυνα οικοδομικά υλικά. Διαθέτει σύστημα φωτεινής ένδειξης που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την ποιότητα του αέρα (μπλε -άριστη ποιότητα αέρα / πράσινο – καλή ποιότητα αέρα / μωβ – κανονική ποιότητα αέρα / κόκκινο – κακή ποιότητα αέρα). Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή σε τί επίπεδο βρίσκεται η ατμόσφαιρα του χώρου μας. Είναι οικονομικός καθώς διαθέτει μοτέρ DC για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και χαμηλή κατανάλωση(μέγιστη ισχύς 55W). Τέλος είναι κατάλληλος και για μεγάλους χώρους καθώς καλύπτει έως και 50 m2.

Το δεύτερο μοντέλο της Morris είναι ο καθαριστής αέρα Morris Map – 36013 ο οποίος έχει 5 στάδια καθαρισμού αέρα (προφίλτρο, αντιβακτηριδιακό φίλτρο PET, φίλτρο HEPA H13, φίλτρο ενεργού άνθρακα, αντιβακτηριδιακό νάυλον φίλτρο), φίλτρο HEPA H13 με 99,97%βαθμό φιλτραρίσματος του αέρα, CADR360 m3/ώρα, υψηλή απόδοση καθαρισμού αέρα με την κατακράτηση σκόνης και την εξουδετέρωση χημικών, αερίων, οσμών και καπνού από τσιγάρο. Επίσης διαθέτει μεγάλη έξοδο αέρα για απρόσκοπτη κυκλοφορία σε 360ο, φωτεινή ένδειξη που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την ποιότητα του αέρα, αισθητήραςPM2.5 – αισθητήρας φωτός, λειτουργία ύπνου και εμπρόσθια είσοδο αέρα για βολική τοποθέτηση ακόμα και κοντά σε τοίχους.

Και τα δύο μοντέλα είναι Morris και είναι κατασκευασμένα για να φέρουν πίσω τον καθαρό αέρα στη ζωή μας. Η υγεία μας είναι πια επιλογή μας!

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version