20 χρόνια Ντόλτσε Βίτα: Τι έκανε ο Γιώργος Λιάγκας στο πρώτο επεισόδιο της σειράς;

20 χρόνια Ντόλτσε Βίτα: Τι έκανε ο Γιώργος Λιάγκας στο πρώτο επεισόδιο της σειράς;

Στις 5 Οκτωβρίου 1995, το MEGA προέβαλε σε πρεμιέρα το πρώτο επεισόδιο μιας σειράς που έχει γίνει πια κλασική, αλλά αποτελεί και το "βάπτισμα του πυρός" για δύο από τους πιο πετυχημένους σεναριογράφους στην ελληνική τηλεόραση. Τι έκανε όμως σε αυτό ο Γιώργος Λιάγκας;

Αντίθετα με όσα συμβαίνουν σήμερα στην τηλεόραση, όπου πετυχημένες σειρές μπαίνουν στον πάγο και δεκάδες σε αυτά εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, η ιδιωτική τηλεόραση διένυσε μια εικοσαετία χλιδής και ατελείωτων παραγωγών, από την οποία μας έχει αφήσει παρακαταθήκη ορισμένες από τις πιο κλασικές σειρές. Σαν σήμερα, 5 Οκτωβρίου, πριν από 20 χρόνια, έκανε πρεμιέρα το Ντόλτσε Βίτα, μια ρομαντική κομεντί που σύστησε για τα καλά στο ευρύ κοινό δύο από τους πιο διάσημους σεναριογράφους στην τηλεόραση. Πριν ακόμη βρει το δίδυμο με το οποίο πορεύτηκε όλα τα επόμενα χρόνια (σ.σ. Δημήτρη Αποστόλου), ο Αλέξανδρος Ρήγας συμπράττει με τον Λευτέρη Παπαπέτρου και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Ο δημιουργός των Δύο Ξένων , του Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή , του Κόκκινου Δωματίου και των Στάβλων της Εριέτας Ζαΐμη υπογράφει το σενάριο από κοινού με τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τα Εγκλήματα , το Είσαι το ταίρι μου και το Κάτω Παρτάλι και δίνουν μια σειρά που ξεχώρισε για το ιδιαίτερο χιούμορ και το σενάριό της. Το Ντόλτσε Βίτα προβλήθηκε για δύο συνεχόμενες σεζόν, 1995-1997, κερδίζοντας υψηλά νούμερα τηλεθέασης που έφεραν το σίριαλ στην πρώτη θέση στους πίνακες τηλεθέασης στην κατηγορία της κωμωδίας.

Το βαρύ πυροβολικό και οι νέοι αστέρες

Από τη σειρά όμως αυτή δεν ξεπήδησαν απλώς δύο σεναριογράφοι που άφησαν ιστορία στην ελληνική κωμωδία στην τηλεόραση, αλλά και ηθοποιοί που ταυτίστηκαν με προγράμματα στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη που έγιναν τεράστιες επιτυχίες. Φυσικά το καστ περιελάμβανε την Άννα Παναγιωτοπούλου με την αίγλη της “Μαντάμ Σουσού”, αλλά και τις “Τρεις Χάριτες” – για να μιλήσουμε μόνο για τα τηλεοπτικά πράγματα – και τη Μαρία Φωκά από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

 

Δίπλα τους όμως, εμφανίστηκαν ο νεοφώτιστος Θανάσης Ευθυμιάδης, η Μαρία Καβογιάννη και σε ρόλο guest, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτη. Άλλοι από τους τελευταίους έκαναν το ντεμπούτο τους στην τηλεόραση με αυτή τη σειρά, όπως ο Θανάσης Ευθυμιάδης, αλλά και η Μαρία Καβογιάννη σε πρωταγωνιστικό ρόλο και άλλοι, όπως ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ξεδίπλωσαν μια πτυχή του εαυτού τους στην κωμωδία, που δεν είχαμε ανακαλύψει και που όσο και αν μας άρεσε, δεν ξαναείδαμε ποτέ από εκείνον στη συνέχεια. Μια κατηγορία μόνη της, η Κατιάνα Μπαλανίκα, που με τον ρόλο της Σάσας εντυπώθηκε στη συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού ως μια από τις πιο πετυχημένες κωμικούς της τηλεόρασης.

Για περισσότερες ατάκες σπαρταριστού γέλιου από Ντόλτσε  φρόντισε η Δέσποινα Δημά και το Ladylike.gr, γιατί είπαμε, δεν χωρούν όλες σε ένα άρθρο.

Η επιτυχία της σειράς

Όπως διαβάζουμε, η σειρά του MEGA αποτέλεσε το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα στην κατηγορία της ρομαντικής κομεντί για τις δύο σεζόν που προβλήθηκε, ενώ αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα “στανταράκια” της επανάληψης του καναλιού, το οποίο δεν σε απογοητεύει, όσες φορές κι αν το παρακολουθήσεις.

Στην ειδική εκπομπή αφιέρωμα για τα 20 χρόνια του MEGA, η σειρά διακρίθηκε, παρά το γεγονός πως είχαν περάσει 15 χρόνια από την προβολή της σε μια σειρά από κατηγορίες. Οι φιλενάδες Σάσα (Μπαλανίκα) και Χριστίνα (Παναγιωτοπούλου), ψηφίστηκαν από το κοινό στη δεύτερη (2η) θέση , ως το πιο αχτύπητο δίδυμο, ενώ και η ίδια η σειρά κατέλαβε την τρίτη (3η) θέση ως πιο αγαπημένη κομεντί, πίσω από το Είσαι το Ταίρι (του Παπαπέτρου) και τους Δύο Ξένους (του Ρήγα με τον Αποστόλου). Τέλος, η περσόνα της Σάσας παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής και στο Twenty είχε ψηφιστεί στην έκτη (6η) θέση για τον πιο φευγάτο ήρωα.

 

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου του 1995, το πρώτο επεισόδιο προβαλλόταν στο MEGA και ξετύλιγε την πλοκή ενός παράνομου έρωτα που γεννήθηκε στην Ιταλία, εξ’ ου και ο γλυκός και ιταλιάνικος τίτλος.

Τι γυρεύει ο Λιάγκας στο Ντότσε Βίτα;

Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά, παρατηρήσαμε πως στις πρώτες σκηνές εκείνου του επεισοδίου της πρεμιέρας, ένας από τους κομπάρσους μας θύμιζε έντονα κάποιον… Ο μετέπειτα παρουσιαστής ειδήσεων και ψυχαγωγικών εκπομπών φαίνεται πως είχε δοκιμάσει την τύχη του και την υποκριτική και έτσι έκανε ένα πολύ σύντομο πέρασμα από το πρώτο επεισόδιο. Όπως φαίνεται ο Γιώργος Λιάγκας έχει παίξει σε πολλές σειρές, αφού στην πρωινή εκπομπή του ανέφερε πως έχει παίξει κάποιον ρόλο, ο οποίος δεν ήταν, λέει, κομπάρσου, κάτι που εν προκειμένω δεν προκύπτει, αφού στο Ντόλτσε Βίτα  κάνει πέρασμα 2” δευτερολέπτων.

 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα με τον Γιώργο Λιάγκα, αλλά και μερικές από τις καλύτερες ατάκες της σειράς που λατρεύουμε να βλέπουμε σε επανάληψη, ξανά και ξανά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα