Αρχιτεκτονικά "θαύματα" 20 τετραγωνικών

Αρχιτεκτονικά "θαύματα" 20 τετραγωνικών

Σε ελάχιστο εμβαδόν υπάρχει χώρος για ύπνο, δείπνο, ξεκούραση και μπάνιο. Αρχιτεκτονικές λύσεις που μετατρέπουν κάθε μικρό χώρο σε… μεγάλο

Του Κώστα Φαρμάκη

Όσο πιο υψηλές είναι οι τιμές του real estate σε έναν τόπο, τόσο οι ιδέες για την αξιοποίηση και του πιο μικρού χώρου είναι πιο ευφάνταστες. Όταν, μάλιστα, μπαίνουν στο παιχνίδι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και, κυρίως, πρακτικό.

Εννέα διαμερίσματα από πόλεις σε Ευρώπη, Ασία, Βόρεια και Νότια Αμερική, που αποδεικνύουν πως τα τετραγωνικά δεν είναι απαραίτητο συστατικό για να φτιάξεις έναν λειτουργικό χώρο.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ - 31,5 Τ.Μ.

Αρχιτεκτονικά

Κινούμενοι τοίχοι σε ράγες στην οροφή δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξει κανείς πάνω από 20 διαρρυθμίσεις. Ενιαία κουζίνα, ιδιαίτερο υπνοδωμάτιο, ακόμα και οικιακό κινηματογράφο. Οι τοίχοι περιέχουν ή φέρουν συσκευές και χώρους (τηλεόραση, κουζίνα, ντουλάπες κ.ά.).

ΜΑΔΡΙΤΗ - 27 Τ.Μ.

Αρχιτεκτονικά

Η κρίση έχει υποχρεώσει πολλούς νέους ανθρώπους να στραφούν αποκλειστικά σε μικρά σπίτια. Αυτό δίνει την ελευθερία και στους σχεδιαστές να φτιάξουν πρωτότυπες συνθέσεις και να δώσουν αντισυμβατικές λύσεις. Εδώ το όριο μόνο ο χώρος δεν είναι.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - 39 Τ.Μ.

Αρχιτεκτονικά

Ο δημιουργός του υποστηρίζει πως τα «λειτουργικά» του τετραγωνικά είναι περισσότερα από 90. Έχει μεγάλο κρεβάτι, μετακινούμενο τοίχο, χώρο για να δειπνήσουν δέκα άτομα, ακόμα και αποθήκη.

Δείτε όλη τη λίστα με τα αρχιτεκτονικά "θαύματα"

Πηγή: Fortunegreece.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network