Αυτές είναι οι πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου

Αυτές είναι οι πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου

Εκεί όπου η ελίτ πλουτίζει, οι πολίτες πεινούν, η δωροδοκία είναι θεσμός και κανείς δεν ξέρει πού πάνε τα κρατικά χρήματα

Η εταιρεία ανάλυσης κινδύνου Verisk Maplecroft ανέλυσε στοιχεία που έχουν δημοσιεύσει η Διεθνής Διαφάνεια, η οργάνωση Freedom House για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο ΟΗΕ και άλλες πηγές για 198 χώρες του κόσμου, και τις αξιολόγησε με βάση τον βαθμό διαφθοράς τους.

Ως διαφθορά εδώ ορίζεται «η άσκηση επιρροής, συνήθως με την παροχή χρήματος ή την ανταλλαγή εξυπηρετήσεων, προκειμένου να εκτελεστεί μια εργασία». Η Verisk Maplecroft ανέλυσε τη συχνότητα, τη διάρκεια, τη διάδοση και τις συνέπειες των πρακτικών που συνιστούν διαφθορά, καθώς και τις δυνατότητες που έχουν όσοι την εξασκούν να απολαμβάνουν ασυλία.

Αναλυτές της εταιρείας τονίζουν πως το 45% των χωρών που εμφανίζουν υψηλό βαθμό διαφθοράς βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική. Τυχόν ύπαρξη πετρελαίου ή άλλου φυσικού πλούτου συνήθως χειροτερεύει την κατάσταση, ενώ σχεδόν παντού σε αυτές παρατηρείται μη εφαρμογή των νόμων και απουσία ελεγκτικών θεσμών.

Αυτές είναι οι πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου

ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας η διαφθορά είναι τόσο διαδεδομένη στη χώρα και τόσο συνυφασμένη με κάθε πτυχή της διοίκησης που δεν έχει καν νόημα να προσπαθήσει κανείς να την καταπολεμήσει. Όπως αναφέρεται «Αν και ο πρόεδρος Λοράν Καμπιλά έχει πολλές φορές δηλώσει πως θα την πολεμήσει, δεν υπάρχει η πολιτική βούληση ούτε ενδείξεις ότι μπορεί να εφαρμοστούν οι σχετικοί νόμοι».

Αυτές είναι οι πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Σύμφωνα με τη φετινή έκθεση του Economic Index of Freedom, η δωροδοκία είναι μια απολύτως διαδεδομένη πρακτική σε κάθε επίπεδο του κράτους και της οικονομίας, μέλη του κυβερνώντος κόμματος έχουν εταιρείες για να κερδίζουν συνάλλαγμα, σχεδόν όλη η γη και τα κτίρια στη χώρα ανήκουν στο κράτος και η κυβέρνηση ελέγχει κάθε διακίνηση αγαθών στο εσωτερικό όπως και τις εισαγωγές και εξαγωγές.

Αυτές είναι οι πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου

ΣΟΜΑΛΙΑ

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αναφέρει σε έκθεσή του πως η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει γίνει όργανο πλουτισμού για την ελίτ με το 80% των αναλήψεων να αφορούν σε ιδιωτικούς σκοπούς, ενώ πολλά από τα κεφάλαια που διακινεί δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν ως προς την προέλευση ή τον προορισμό τους.

Δείτε τις υπόλοιπες εδώ

Πηγή: fortunegreece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network