Αυτές είναι οι πιο μυστικοπαθείς λέσχες στον κόσμο

Αυτές είναι οι πιο μυστικοπαθείς λέσχες στον κόσμο

Το άβατο των πλέον μυστικοπαθών λεσχών του πλανήτη – Σε ποιες μπορείτε να γίνετε μέλη;

Οι πιο ιδιωτικές λέσχες στον κόσμο δεν θυμίζουν σε τίποτα τις λέσχες αποφοίτων πανεπιστημίων ή οποιαδήποτε άλλη λέσχη έχετε στο μυαλό σας. Πρόκειται για εθνικές ή ακόμη και διεθνείς ενώσεις και επιχειρηματικές με (πολύ) υψηλή τιμή εισόδου, υψηλό κύρος και μέλη με υψηλό στάτους.

Συχνά, τα μέλη και οι διοργανωτές αυτών των λεσχών διατηρούν χαμηλό προφίλ, ενώ οι διαδικασίες ένταξης νέων μελών διέπονται από άκρα πολλές φορές μυστικότητα. Θέλετε να γίνετε μέλος σε κάποια από αυτές; Λοιπόν, όπως λένε σε αυτές τις περιπτώσεις, αν χρειάζεται να ρωτήσετε, τότε δεν μπορείτε να μπείτε.

Ελάτε, ωστόσο, να γνωρίσουμε ποιες είναι οι πιο μυστικοπαθείς λέσχες στον κόσμο!

1. THE BOHEMIAN CLUB

Αυτές είναι οι πιο μυστικοπαθείς λέσχες στον κόσμο

 

Η λέσχη «The Bohemian Club» είναι μία λέσχη κυρίων που ιδρύθηκε το 1872 στο Σαν Φρανσίσκο από μποέμ συγγραφείς, καλλιτέχνες και μουσικούς, όμως στη συνέχεια «άνοιξε» και έγιναν δεκτά και άτομα όπως ο Ρόναλντ Ρέηγκαν και Ρίτσαρντ Νίξον, καθώς και άλλοι πιο συντηρητικοί πολιτικοί και επιφανείς επιχειρηματίες . Φυσικά, η λίστα των σημερινών του μελών δεν είναι δημόσια.

Το επίσημο σύνθημα της λέσχης είναι «Οι υφάντρες αράχνες δεν έρχονται εδώ», ένας στίχος από το «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Σαίξπηρ, πράγμα που σημαίνει ότι τα μέλη της λέσχης καλούνται όταν την επισκέπτονται να αφήνουν τις δουλείες και τι έγνοιες τους στο σπίτι.

2. THE BELIZEAN GROVE

Αυτές είναι οι πιο μυστικοπαθείς λέσχες στον κόσμο

 

Η λέσχη  «The Belizean Grove» έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, όπου και ιδρύθηκε το 2001, και δέχεται μόνο γυναίκες και μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Συνεδριάζει μία φορά τον χρόνο στην Μπελίζ ή σε άλλες τοποθεσίες στην Κεντρική Αμερική.

Όταν η λέσχη συνεδρίασε στην Κολομβία το 2011, οι New York Times περιέγραψαν την όλη διαδικασία ως «ένα είδος Illuminati του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου». Η αποστολή τους, σύμφωνα με άρθρο, είναι να βάλουν μια γυναίκα στο Λευκό Οίκο.

3. THE YELLOWSTONE CLUB

Αυτές είναι οι πιο μυστικοπαθείς λέσχες στον κόσμο

 

Σε μία ιδιωτική έκταση 13.600 στρεμμάτων με εγκαταστάσεις σκι και γκολφ συναντιούνται τα μέλη της λέσχης  «The Yellowstone Club». Σε άρθρο τους το 2009, οι New York Times ανέφεραν πως το ελάχιστο κόστος για να μπει κανείς στη λέσχη είναι 250.000 δολάρια, ενώ η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στα 20.000 δολάρια.

Μεταξύ των μελών της λέσχης συμπεριλαμβάνονται οι: Dan Quayle, Jack Kemp, Peter Chernin, Steve Burke, καθώς επίσης και ο Μπιλ Γκέιτς.

Δείτε και τις υπόλοιπες λέσχες

(Πηγή: fortunegreece)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network