Δέκα ταινίες για το Βιετνάμ που πρέπει να δείτε

Δέκα ταινίες για το Βιετνάμ που πρέπει να δείτε

Το πιο δημοφιλές πολεμικό θέμα στη μεγάλη οθόνη τα τελευταία 50 χρόνια είναι χωρίς αμφιβολία ο πόλεμος του Βιετνάμ. Δείτε τη λίστα με τις δέκα πιο χαρακτηριστικές ταινίες στον κινηματογράφο για τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Αν υπάρχει κάποιο ιστορικό, πολεμικό γεγονός των τελευταίων 50 ετών που απασχόλησε περισσότερο τον αμερικανικό κινηματογράφο, αυτό είναι χωρίς αμφιβολία ο πόλεμος του Βιετνάμ.

Το πόσο σημαδεύτηκε η αμερικανική κοινωνία από την έκβαση του πολέμου αποτυπώνεται πεντακάθαρα μέσα από την πλούσια ταινιοθήκη των φιλμ που καταπιάστηκαν με το θέμα δεκαετίες μετά το τέλος των επιχειρήσεων στο Βιετνάμ.

Ο πόλεμος του Βιετνάμ επηρέασε καταλυτικά τον τρόπο σκέψης της αμερικανικής κοινωνίας, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το τέλος του προσφέροντας άφθονο υλικό στις κινηματογραφικές παραγωγές. Από ταινίες με καθαρά πολεμικό περιεχόμενο, μέχρι φιλμ που σκιαγραφούν τις ψυχολογικές και κοινωνικές του προεκτάσεις πίσω στην Αμερική που έπρεπε να αντιμετωπίσει τόσο επικοινωνιακά, όσο και πρακτικά τον αντίκτυπο μιας επιχείρησης που δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Με αφορμή τα 40 χρόνια από το τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ φτιάχνουμε τη λίστα με τις δέκα ταινίες για το θέμα που είδαμε και θέλουμε να ξαναδούμε:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα