Έντεκα 'καμάρια' του ρωσικού στρατού που εντυπωσιάζουν

Έντεκα 'καμάρια' του ρωσικού στρατού που εντυπωσιάζουν

Σύγχρονα οπλικά συστήματα που συνδυάζουν την τεχνολογία και την εφευρετικότητα της Μόσχας

Το 2015 η Ρωσία διέθεσε το τέταρτο μεγαλύτερο μπάτζετ παγκοσμίως για αμυντικές δαπάνες, ξοδεύοντας συνολικά 66,4 δισ. δολάρια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μόσχα να διαθέτει 845.000 στρατιώτες, 22.550 τανκς και 1.399 μαχητικά αεροσκάφη.

Μπορεί η στρατιωτική αίγλη της Σοβιετικής Ένωσης να μην υπάρχει πλέον, όμως οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας βρίσκονται ήδη σε μια περίοδο τεράστιας ανανέωσης και εκσυγχρονισμού λόγω της πολιτικής του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πλέον το ρωσικό στράτευμα έχει διασπαστεί σε μικρότερες, πιο ευέλικτες μονάδες οι οποίες θεωρούνται και πολύ πιο αποτελεσματικές. Και βασικός στόχος είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας των οπλικών συστημάτων και όχι η τεράστια αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ιδού μια λίστα με τα πιο ισχυρά ρωσικά οπλικά συστήματα που υπάρχουν σήμερα:

Έντεκα 'καμάρια' του ρωσικού στρατού που εντυπωσιάζουν

ΧΟΒΕΡΚΡΑΦΤ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ

Στην ουσία το πλοίο αυτό είναι ένα καταμαράν με τη βάση της κατασκευή του να επιτρέπει τη μετατροπή σε χόβερκραφτ. Είναι εξοπλισμένο με οκτώ πυραύλους Mosquito και 20 αντιαεροπορικές ρουκέτες. Έχει δυναμικό 68 ναυτών και η ταχύτητά του μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ την ώρα.

Έντεκα 'καμάρια' του ρωσικού στρατού που εντυπωσιάζουν

PANTSIR-S1

Είναι ένας συνδυασμός εκτοξευτήρα πυραύλων εδάφους-αέρος σε μέση/μακρινή απόσταση και αντιαεροπορικών ρουκετών. Το σύστημά του αποτελείται από 12 τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους εδάφους-αέρος και δύο πολυβόλα των 30 χιλιοστών τα οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά εναντίον αεροσκαφών, ελικοπτέρων, βαλλιστικών και τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων.

Έντεκα 'καμάρια' του ρωσικού στρατού που εντυπωσιάζουν

ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΟΡΑΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

Το πρώτο από τα έξι ντιζελοκίνητα ηλεκτρικά υποβρύχια, το Novorossiysk, νηολογήθηκε το περασμένο έτος στην Αγία Πετρούπολη. Οι σχεδιαστές του υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία stealth στην ουσία το κάνει αόρατο στα ραντάρ όταν αυτό βυθίζεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Δείτε τη συνέχεια ΕΔΩ

(ΠΗΓΗ: Fortunegreece)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network