Illuminati: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους “Πεφωτισμένους”

Illuminati: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους “Πεφωτισμένους”
Illuminati (C) 2019 Lane V. Erickson

Με αφορμή το ξέσπασμα του Sin Boy κατά των ιλουμινάτι, τους οποίους θεωρεί εχθρούς του, πάμε να δούμε μερικές αλήθειες για την πιο γνωστή μυστική αδελφότητα του κόσμου που κυριάρχησε στην Ευρώπη κατά τον 18ο αιώνα.

Illuminati. Η πιο γνωστή μυστική αδελφότητα του κόσμου που φαίνεται να κυριάρχησε στην Ευρώπη κατά το 18ο αιώνα και εξαπλώθηκε μέχρι τις ΗΠΑ. Τα μέλη της ισχυρίζονταν ότι φωτίζονταν άμεσα από το Θεό, χωρίς τα μυστήρια. Τέτοιες αιρέσεις παρουσιάστηκαν στην Ισπανία, Βαυαρία και Πικαρδία.

Σήμερα βρέθηκε ένα μεγάλο μέρος της εγχώριας κοινωνίας να μιλάει για τους Illuminati με αφορμή τα stories του ράπερ Sin Boy στο Instagram. Ο μουσικός “τα έβαλε” με τους “Πεφωτισμένους” κατηγορώντας τους πως είναι υπεύθυνοι για φωτιές και φυσικές καταστροφές, ενώ τόνισε πως η μουσική βιομηχανία, η οποία ελέγχεται από αυτή την αδελφότητα, προσπαθεί να του κλέψει τα τραγούδια.

Με αφορμή αυτές τις κάπως… επιθετικές αναρτήσεις, πάμε να δούμε πέντε πράγματα που θα έπρεπε κανείς να ξέρει για τους Illuminati.

1. Ίδρυση

Η πιο γνωστή αλλά συνάμα μυστηριώδης αδελφότητα- οργάνωση ιδρύθηκε στη Βαυαρία το 1776 από τον Άνταμ Βάισχαουπτ. Στόχος της οργάνωσης ήταν η ανακάλυψη μυστικών για να τα αποκαλύψει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Youtube

Όπως αναφέρεται, τα μέλη της οργάνωσης τάχθηκαν κατά των προλήψεων που επικρατούσαν εκείνη την εποχή, αλλά και κατά της κρατικής εξουσίας.

Χιλιάδες μύθοι και θεωρίες συνωμοσίας έχουν επίκεντρο την εικαζόμενη επιβίωση της οργάνωσης μέχρι σήμερα και τις υποτιθέμενες δραστηριότητές της, στις οποίες περιλαμβάνονται η Γαλλική Επανάσταση, ο αγώνας εναντίον της Καθολικής Εκκλησίας καθώς και βλέψεις παγκόσμιας κυριαρχίας.

2. Τρία ηγετικά μέλη

Οι Πεφωτισμένοι είχαν στην αρχή τρεις ηγέτες μεταξύ των οποίων ήταν ο ιδρυτής Άνταμ Βάισχαουπτ, ένας 20χρονος γιατρός και ένας 24χρονος καθηγητής.

Οι δυο τελευταίοι ονομάζονταν αδελφοί “Σπάρτακος”, όπως ο μυθικός πολεμιστής.

Youtube

3. Τα μέλη ήταν κυρίως άνθρωποι διανοούμενοι

Τα περισσότερα μέλη της αδελφότητας ήταν διανοούμενοι που προέρχονταν, φυσικά, από την ανώτερη τάξη.

Από τα πιο γνωστά μέλη της ήταν ο πρίγκιπας του Σαλτσβούργου και ο Gottfried van Servieten, ο άρχοντας που υπηρετούσαν οι Μότσαρτ και ο Φραντς Γιόζεφ Χάυντν.

4. Πραγματικό τους σύμβολο ήταν η Γλαύκα της θεάς Αθηνάς

Το αρχικό σύμβολο της οργάνωσης, που ήταν υπέρμαχος της αληθινής γνώσης, ήταν η Γλαύκα της θεάς Αθηνάς και όχι το μάτι στη Μασονική πυραμίδα. Η οργάνωση επέλεξε τη κουκουβάγια της θεάς Αθηνάς καθώς συμβολίζει σοφία, αλλά έχει και τη δυνατότητα να βλέπει στο σκοτάδι.

5. Διαλύθηκαν τυπικά το 1783

Ένας νόμος που εκδόθηκε το 1783 απαγόρευε την ύπαρξη όλων των μυστικών αδελφοτήτων και οργανώσεων στη Βαυαρία, με αποτέλεσμα οι Illuminati να προχωρήσουν σε τυπική διάλυση και τον ιδρυτή Άνταμ Βάισχαουπτ να εγκαταλείπει τη χώρα.

Illuminati (C) 2019 Lane V. Erickson

Fun fact: Εάν πατήσετε σε έναν browser τη λέξη ILLUMINATI ανάποδα, συνοδευόμενη από την επέκταση .com, δηλαδή WWW.ITANIMULLI.COM, η ιστοσελίδα που θα ανοίξει είναι αυτή της NSA (National Security Agency), της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα