Καρέ καρέ η καταστροφή: Πνίγηκε η Σαμοθράκη

Καρέ καρέ η καταστροφή: Πνίγηκε η Σαμοθράκη

Εικόνες καταστροφής στο νησί της Σαμοθράκης με πλημμύρες και κατολισθήσεις. Προβλήματα με το δίκτυο ύδρευσης. Μέσα σε δύο ώρες έπεσαν 210 χιλιοστά βροχής

Η Σαμοθράκη μετράει τις πληγές της μετά τη θεομηνία που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι Αρχές άρχισαν να καταγράφουν τις ζημιές, ενώ τα σχολεία του νησιού παρέμειναν κλειστά. Το νησί θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τέσσερις άνθρωποι κινδύνεψαν σοβαρά όταν ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο τους σε ρέμα και σώθηκαν χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Το χωριό Ξηροπόταμος αποκλείστηκε από τις πλημμύρες ενώ πολλοί δρόμοι έγιναν ποτάμια. Πολλές ήταν και οι κατολισθήσεις που απέκλεισαν την κυκλοφορία στις οδικές αρτηρίες.

Το νερό έφτασε μέχρι και στον δεύτερο όροφο κατοικιών, ενώ αυτοκίνητα και μηχανές παρασύρθηκαν και κατέληξαν στη θάλασσα. Επίσης, υπάρχει διακοπή νερού καθώς το δίκτυο ύδρευσης υπέστη ζημιές. Όπως αναφέραμε, με απόφαση του δημάρχου Θανάση Βίτσα, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα, ενώ τα συνεργεία του δήμου Σαμοθράκης από χθες το βράδυ βγήκαν στους δρόμους για να αποκαταστήσουν τις τεράστιες ζημιές.

Τις παρακάτω φωτογραφίες που απεικονίζουν την καταστροφή μας παραχώρησε αναγνώστης του News 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα