Οι άγγελοι θανάτου της 11ης Σεπτεμβρίου

Οι άγγελοι θανάτου της 11ης Σεπτεμβρίου

Εκτελώντας σχεδόν τέλεια ένα εφιαλτικό σχέδιο, βύθισαν τις ΗΠΑ και τον πλανήτη στον τρόμο. Το NEWS 247 σας παρουσιάζει του 19 φυσικούς αυτουργούς των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου (Vids+Pics)

Άνθρωποι που ζούσαν επί μήνες στις ΗΠΑ. Φοιτητές που αγαπούσαν τη ζωή μέχρι να αποφασίσουν να τη θυσιάσουν για να χτυπήσουν την καρδιά του “θηρίου”.

Δείτε εδώ όλα τα θέματα του αφιερώματος του NEWS 247 για τα 10 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου.

Παιδιά που μεταμορφώθηκαν σε ψυχρούς εκτελεστές των εντολών του Οσάμα Μπιν Λάντεν σκορπώντας τον θάνατο στις 11 Σεπτέμβρη 2011.

 

Το NEWS 247 σας παρουσιάζει τους 19 αεροπειρατές των επιθέσεων και ψάχνει τον 20ο που βάσει του σχεδίου θα έπρεπε να βρίσκεται στο τέταρτο αεροπλάνο.

Οι 19 κατέλαβαν τις πτήσεις 11 και 77 της American Airlines και τις 93 και 175 της United Airlines. Σε κάθε αεροπλάνο επιβιβάστηκαν 5 εκτός από το τελευταίο, όπου μπήκαν 4, κάτι που έκανε το FBI να πιστεύει ότι για κάποιο λόγο ο 20ος αεροπειρατής δεν τα κατάφερε.

Ανενόχλητοι στις ΗΠΑ

Οι αεροπειρατές, είχαν φτάσει στις ΗΠΑ ξεχωριστά, αρκετοί ίσως και ένα χρόνο πριν τις επιθέσεις, ενώ κάποιοι αποδείχθηκε ότι υπήρχαν στις λίστες υπόπτων για τρομοκρατία, χωρίς όμως να αντιμετωπίσουν προβλήματα, στο να κινούνται από πολιτεία σε πολιτεία και να προετοιμάζουν την αποστολή τους.

Αρχηγός των 19, θεωρείται ότι ήταν ο Μοχάμεντ Άτα, το όνομα του οποίου χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί αργότερα προσπαθώντας να τον συνδέσουν με αξιωματούχο του Ιράκ για να δικαιολογήσουν μια ενδεχόμενη εισβολή. Δεν τα κατάφεραν και χρησιμοποίησαν το παραμύθι των “όπλων μαζικής καταστροφής”.

Οι τρομοκράτες χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ, καθένα από τα οποία είχε έναν αρχηγό, ο οποίος αν όλα πήγαιναν βάσει του σχεδίου, θα είχε το ρόλο του πιλότου.

Οι επικεφαλής κάθε ομάδας ήταν οι: Ατα, Μαρβαν αλ-Σεχί, Ζιάντ Σαμίρ Τζαρά και Χανι Χαντζούρ.

Γνωριμία στη Γερμανία

Οι τρεις πρώτοι, τη δεκαετία του ’90 είχαν ζήσει στη Γερμανία ως φοιτητές και γνωρίστηκαν μέσω ριζοσπαστικών μουσουλμανικών κύκλων στο Αμβούργο το 1998.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο αλ-Σέχι ήταν ο μόνος που ήταν από πριν φανατικός αν και έμοιαζε νορμάλ τύπος, που του άρεσε να ντύνεται σαν ευρωπαίος.

Ο Τζαρά από την άλλη, γιος Λιβανέζων, είχε παρακολουθήσει χριστιανικό σχολείο και του άρεσε να πηγαίνει σε ντίσκο και να διασκεδάζει μέχρι πρωίας σε ντίσκο της Βυρηττού.

Κατά την παραμονή του στη Γερμανία, περνούσε το χρόνο του με την κοπέλα του, που όπως και αυτός σπούδαζε οδοντιατρική και είχε μια φυσιολογική ζωή.

Επιστρέφοντας όμως από ένα ταξίδι στην πατρίδα του, έγινε η μεγάλη αλλαγή, που τον οδήγησε τελικά στα μονοπάτια του Οσάμα.

Άρχισε να διαβάζει μπροσούρες για το “Τζιχάντ” να κάνει κήρυγμα στους φίλους του, άφησε γενιάδα και τσακωνόταν με την κοπέλα του προσπαθώντας να περιορίσει τις ελευθερίες της.

Μαζί με τους μελλοντικούς συνεργάτες του στην μεγαλύτερη τρομοκρατική ενέργεια μέχρι σήμερα, ταξίδεψαν στο Αφγανιστάν, όπου γνώρισαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν και στρατολογήθηκαν ως επικεφαλής. Ο δρόμος για την 11/9 είχε ανοίξει.

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν τους έστειλε πίσω στη Γερμανία και μετά στις ΗΠΑ, όπου άρχισαν μαθήματα πιλότου.

Ο Χαντζούρ και ο Χαζμί

Ο τέταρτος πιλότος, ο Χανι Χαντζούρ, πιστός μουσουλμάνος και μπαρουτοκαπνισμένος μαχητής (ως έφηβος πολέμησε τους Σοβιετικούς στα τέλη της δεκαετίας του ’90), είχε ταξιδέψει πολλές φορές στις ΗΠΑ και το 1991 σπούδασε Αγγλικά στον πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Το Δεκέμβριο του 2000 γνώρισε τον Ναβάφ αλ Χαζμί, έναν νεαρό μουσουλμάνο, ο οποίος είχε μείνει μόνος και χωρίς να ξέρει τη γλώσσα στις ΗΠΑ, όταν ο σύντροφός του βαρέθηκε και επέστρεψε στην Υεμένη.

Ο Χαντζούρ μαζί με τον Χαζμί εγκαταστάθηκαν στην Αριζόνα, προσπαθώντας να μάθουν να πιλοτάρουν αεροπλάνο ενόψει των επιθέσεων.

Παρά το γεγονός ότι οι δάσκαλοι του Χαντζούρ, τον θεωρούσαν μέτριο μαθητή, τελικά ολοκλήρωσε τον κύκλο των μαθημάτων και την Άνοιξη του 2001 μετακόμισαν στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου θα περίμεναν τους κομάντο του μπιν Λάντεν, αυτούς δηλαδή που την κρίσιμη ώρα θα τους άνοιγαν δρόμο προς το πιλοτήριο.

Οι αεροπειρατές εκπαιδεύονται

394718 01: A Surveillance Camera Photographs Two Men Identified By Authorities As Suspected Hijackers Mohammed Atta (R) And Abdulaziz Alomari (C) As They Pass Through Airport Security September 11, 2001 At Portland International Jetport In Maine. Authorities Say The Two Men Took A Commuter Flight To Boston Before Boarding American Airlines Flight 11, Which Was One Of Four Jetliners Hijacked On September 11 And One Of Two Which Were Crashed Into New York City's World Trade Center. (Photo By U.S. Navy/Getty Images) Getty Images

 

Από το καλοκαίρι μέχρι και το τέλος του 2000, ο μπιν-Λάντεν άρχισε να διαλέγει τους ανθρώπους που θα συνόδευαν τους τέσσερις αρχηγούς στην αποστολή αυτοκτονίας. Επρόκειτο για άνδρες μετρίου αναστήματος, που δεν θα τραβούσαν την προσοχή, ωστόσο θα ήταν εκπαιδευμένοι και έτοιμοι για όλα.

Οι περισσότεροι στρατολογήθηκαν από τις γειτονιές τους μέσω του τοπικών Τζαμιών ή πανεπιστημίων. Δώδεκα από αυτούς ήταν από τη Σαουδική Αραβία.

Αρκετοί είχαν προσπαθήσει να πάνε να πολεμήσουν στην Τσετσενία, είχαν συλληφθεί στα σύνορα και οδηγήθηκαν στο Αφγανιστάν, όπου γοητεύθηκαν από τον λόγο του μπιν Λάντεν και τον ακολούθησαν.

Όλοι ήταν μεταξύ 20 και 28 ετών, στην πλειοψηφία τους άνεργοι και μόλις ένας ήταν παντρεμένος. Δύο ήταν αδέρφια και παρά το ότι συμμετείχαν σε έναν “Ιερό Πόλεμο” δεν ήταν όλοι θρήσκοι. Μάλιστα δύο από αυτούς είχαν αδυναμία στο απαγορευμένο για τους μουσουλμάνους αλκοόλ.

Η εκπαίδευσή τους έγινε στο Αφγανιστάν και περιελάμβανε μεταξύ άλλων, σφαγή προβάτων και καμήλων ώστε να γίνουν άσοι στη χρήση αιχμηρών αντικειμένων.

Όταν ολοκληρώθηκε, οι περισσότεροι εγκαταστάθηκαν στη νότια Φλόριντα κοντά στον Άτα, τον άνθρωπο που ο μπιν Λάντεν είχε ορίσει ως αρχηγό της αποστολής.

Τα καλά παιδιά

Κατά την παραμονή τους στις ΗΠΑ, οι άνθρωποι που βύθισαν τη χώρα στο πένθος οδηγώντας τα αεροσκάφη στους Δίδυμους Πύργους και στο Πεντάγωνο, άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, όπου έμενε ο Άτα και οι σύντροφοί του, κάνει λόγο για ανθρώπους “ευγενικούς”, που έμοιαζαν αμήχανοι με τις γυναίκες.

Αυτό που του είχε κάνει εντύπωση, είναι ότι είχαν σκεπάσει με πετσέτα ένα πορτρέτο μιας γυναίκας στο δωμάτιο που νοίκιαζαν, επειδή φαίνονταν οι ώμοι της.

Γείτονας των αεροπειρατών, τους είχε χαρακτηρίσει ως “ανθρώπους με τους οποίους θα μπορούσες να πας για ένα παιχνίδι μπέιζμπολ”.

Για όσο διάστημα έμειναν με τον Άτα, οι μελλοντικοί αεροπειρατές γράφτηκαν σε γυμναστήριο για να κρατήσουν τη φόρμα τους.

Οι παρακολουθήσεις και οι “αμαρτωλοί” χοροί

Καθώς πλησίαζε ο Σεπτέμβριος, οι πιλότοι αυτοκτονίας, άρχισαν να παρακολουθούν τις πτήσεις τύπων αεροπλάνων σαν και αυτά που θα καταλάμβαναν. Παράλληλα συνέχιζαν την πρακτική τους.

Λίγες εβδομάδες πριν τις 11/9, ο Άτα συνάντησε τον Χαντζούρ στο Λας Βέγκας, όπου οριστικοποίησαν τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

Στο Βέγκας ταξίδεψε και αλ-Σέχι, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες επισκέφθηκε γνωστό στριπτιζάδικο, όπου μια 29χρονη ξανθιά χόρεψε γι’ αυτόν για 20 δολάρια. Το παράδειγμά του ακολούθησαν και άλλοι αεροπειρατές.

Αρκετά κορίτσια που εργάζονταν σε στριπτιζάδικα στην ακτή Ντεϊτόνα θυμούνται να τις επισκέπτονται κάποιοι από τους τρομοκράτες.

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, 19 εισιτήρια αγοράστηκαν για τις τέσσερις μοιραίες πτήσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

“Είμαι πιλότος της Airline”

Λίγες ημέρες πριν την επίθεση, ο Άττα και αλ-Σέχι φέρεται να πέρασαν μια βραδιά σε ένα μπαρ στο Χόλιγουντ, όπου μέθυσαν, έπαιξαν ηλεκτρονικό τρίβιαλ και μπλακ τζακ και έκαναν φασαρία.

Όταν ο υπεύθυνος του μπαρ τους πλησίασε φοβούμενος ότι μπορεί να φύγουν χωρίς να πληρώσουν, ο αλ-Σέχι έβγαλε έναν πάκο χαρτονομίσματα και του είπε: “Δεν υπάρχει θέμα χρημάτων. Είμαι πιλότος της Airline”.

Η D-Day πλησίαζε και παρά το ότι ο Άτα, είχε απαγορεύσει στους αεροπειρατές να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, ο ίδιος τηλεφώνησε στον πατέρα του.

Ο δεύτερος πιλότος, ο Ζιάντ Σαμίντ Τζάρα, στις 9 Σεπτεμβρίου πήρε κλήση για υπερβολική ταχύτητα στο Μέριλαντ και την επόμενη μέρα έστειλε γράμμα στην κοπέλα του στη Γερμανία.

“Κάνε αυτό για το οποίο είσαι προορισμένη, κράτα ψηλά το κεφάλι σου και έχε στόχους. Ποτέ να μη μείνεις χωρίς στόχους. Να θυμάσαι ποια είσαι. Να είσαι δυνατή και πάντα να έχεις το κεφάλι ψηλά” της έγραψε.

Οι μοιραίες πτήσεις και οι ηρωικοί επιβάτες

 

Ακριβώς μια μέρα πριν την 11η Σεπτέμβρη, ο Άτα και ένας ακόμα αεροπειρατής, πήγαν από το Βοστόνη στο Πόρτλαντ, όπου μεταξύ άλλων έκαναν ψώνια και έφαγαν πίτσα.

Από εκεί πήγαν στο αεροδρόμιο Λόγκαν, όπου επιβιβάστηκαν μαζί με άλλους τρεις συντρόφους τους στην πτήση 11 της American Airlines.

Στη συγκεκριμένη πτήση, εκτός από τον Μοχάμεντ Άτα, επιβιβάστηκαν ο Γαλιντ αλ-Σέχρι, ο Γαίλ αλ-Σέχρι, ο Αμπντουλαζίζ αλ-Ομάρι και ο Σαταμ αλ Σουκάμι.

“Έχουμε καταλάβει μερικά αεροπλάνα. Μείνετε ήσυχοι και θα είστε καλά. Επιστρέφουμε στο αεροδρόμιο. Μην κινηθεί κανείς. Αν δοκιμάσετε τίποτα θα θέσετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας και το αεροπλάνο. Μην κουνηθεί κανείς. Επιστρέφουμε στο αεροδρόμιο” είπε ο Άτα στους έντρομους επιβάτες, μιλώντας από το πιλοτήριο.

Άθελά του όμως ειδοποίησε για την αεροπειρατεία, καθώς το μήνυμά του το άκουσαν και στον πύργο ελέγχου. Λίγο αργότερα οδήγησε το Boeing 767-223, της πτήσης 11  στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

 

Η δεύτερη ομάδα αεροπειρατών κατέλαβε το Boeing 767-222 της πτήσης 175 της United Airlines, η πρόσκρουση του οποίου στο Νότιο Πύργο, έμελλε να μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση, καθώς τα τηλεοπτικά δίκτυα είχαν διακόψει το πρόγραμμά τους για να ενημερώσουν για την πρώτη επίθεση.

Στη συγκεκριμένη πτήση, επιβιβάστηκαν οι Μαρβάν αλ-Σέχι, Φαγιέζ Μπανιχάμαντ, Μοχαντ αλ-Σέχρι, Χάμζα αλ Γκάμντι και Αχμέντ αλ-Γκάμντι.

Μια αεροσυνοδός είχε προλάβει να ειδοποιήσει έναν μηχανικό της United Airlines, ότι το αεροπλάνο είχε καταληφθεί και οι τρομοκράτες είχαν σκοτώσει το πλήρωμα.

 

Το τρίτο αεροπλάνο, ένα Boeing 757-223, της πτήσης 77 της American Airlines έπεσε στο Πεντάγωνο.

Οι αεροπειρατές που το κατέλαβαν, χωρίς να σκοτώσουν κάποιον από τους επιβαίνοντες (μέχρι τη συντριβή), ήταν οι Χανί Χαντζούρ, καλίντ αλ-Μιντχαρ, Μαχέντ Μοκέντ, Ναβάφ αλ-Χαζμί και Σαλεμ αλ-Χαζμί.

Οι δύο πρώτοι ταξίδεψαν στην πρώτη θέση, ενώ οι Μιντχάρ και Χαζμί, ήταν στις λίστες του FBI, χωρίς όμως να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα στην επιβίβασή τους.

 

Στο τέταρτο και τελευταίο αεροσκάφος (Boeing 757-222, πτήση 93 της United Airlines)  δεν επιβιβάστηκαν πέντε, αλλά τέσσερις τρομοκράτες. Επρόκειτο για τους Ζιάντ Τζάρα, Αχμέντ αλ-Χαζνάουι, Αχμέντ αλ-Νάμι και Σαίντ αλ-Γκάμντι.

Ο Τζάρα, μίλησε και αυτός στους επιβάτες. “Κυρίες και κύριοι εδώ ο πιλότος. Παρακαλώ, μείνετε στις θέσεις μας. Έχουμε βόμβα μαζί μας. Παραμείνετε ήσυχοι. Επιστρέφουμε στο αεροδρόμιο, όπου θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις μας”.

Ωστόσο, οι επιβάτες δεν τον άκουσαν και αποφάσισαν να μην πεθάνουν αμαχητί. Το αεροσκάφος συνετρίβη σε ανοικτή περιοχή στη νοτιοδυτική Πενσυλβάνια. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η πτήση κατευθυνόταν προς την Ουάσινγκτον με στόχο το Καπιτώλιο ή το Λευκό Οίκο.

Το γεγονός ότι οι αεροπειρατές απέτυχαν να οδηγήσουν το αεροσκάφος στο στόχο, είναι πιθανό να οφείλεται στην αντίσταση των επιβατών, οι οποίοι προσπάθησαν να επανακτήσουν τον έλεγχο…

Διαβάστε επίσης

* Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

* ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΤΗΣ 11ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

* ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001 ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

* ΠΩΣ Η 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

* ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

* ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

* ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ 11ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

* ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΝΕΚΡΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

* ΤΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ

* ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΕ ΤΗΝ 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ;

* ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΗ

* ΤΑ 11 ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

* ΠΩΣ Η 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΓΑΝΤΩΣΕ ΤΟ AL JAZEERA

* ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

* ΠΩΣ Η 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΠ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

* ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

* Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα