Οι άνθρωποι που κρατούν τον παγκόσμιο πλούτο στα χέρια τους

Οι άνθρωποι που κρατούν τον παγκόσμιο πλούτο στα χέρια τους

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου και οι αμύθητες περιουσίες τους. Από πού προέρχονται τα έσοδα τους;

Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου ελέγχουν ένα εντυπωσιακό τμήμα της οικονομίας: 1,46 τρισ. δολάρια. Πρόκειται για έναν αριθμό που ισούται με το ετήσιο ΑΕΠ της Αυστραλίας, της Ισπανίας και του Μεξικού μαζί.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τους δέκα πιο εύπορους ανθρώπους παγκοσμίως, την καθαρή τους περιουσία, την πηγή εσόδων τους, καθώς και την επιχείρηση που διαχειρίζονται:

10. INGVAR KAMPRAD

Related content

Καθαρή περιουσία: 39,3 δισ. δολάρια

Ηλικία: 89 ετών

Χώρα: Σουηδία

Βιομηχανία: λιανεμπόριο

Πηγή πλούτου: Αυτοδημιούργητος/ ΙΚΕΑ

Σε ηλικία 17 ετών, ο  Ingvar Kamprad ίδρυσε την ΙΚΕΑ. Σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης επίπλων, με ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 33 δισ. δολάρια.

Πλέον ο ίδιος παρευρίσκεται σε συνεδριάσεις της εταιρείας ως ανώτερος σύμβουλος, ωστόσο δεν λαμβάνει αποφάσεις για τη λειτουργία της.

9. MICHAEL BLOOMBERG

Οι άνθρωποι που κρατούν τον παγκόσμιο πλούτο στα χέρια τους

Καθαρή περιουσία: 42,1 δισ. δολάρια

Ηλικία: 73 ετών

Χώρα: ΗΠΑ

Βιομηχανία: Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Πηγή πλούτου: Αυτοδημιούργητος/Bloomberg LP

Ο  Michael Bloomberg ίδρυσε τη χρηματοπιστωτική του εταιρεία το 1981 μετά την προσοδοφόρα καριέρα του στην επενδυτική τράπεζα Salomon Brothers, στην οποία εντάχθηκε μετά την απόκτηση του MBA από το Harvard Business School. Στην πορεία προσέθεσε στην εταιρεία του τις ειδήσεις και τα μέσα ενημέρωσης το 1990. 

Το 2002 εγκατέλειψε τον επιχειρηματικό κόσμο προκειμένου να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Μετά τη λήξη της θητείας του, ο ίδιος επέστρεψε στη Bloomberg LP για να αναμορφώσει το newsroom, αλλά και να κατευθύνει την επιχείρηση σε μια νέα κατεύθυνση.

8. MARK ZUCKERBERG

Οι άνθρωποι που κρατούν τον παγκόσμιο πλούτο στα χέρια τους

Καθαρή περιουσία: 42,8 δισ. δολάρια

Ηλικία: 31 ετών

Χώρα: ΗΠΑ

Βιομηχανία: Τεχνολογία

Πηγή πλούτου: Αυτοδημιούργητος/ Facebook  

To 2004, o  Mark Zuckerberg σε ηλικία 19 ετών και δευτεροετής φοιτητής του Harvard, ίδρυσε το TheFacebook.com, ένα από τα πιο διάσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου. Σήμερα το Facebook έχει καθαρή αξία πάνω από 275 δισ. δολάρια και ο ίδιος είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο σε ηλικία μόλις 31 ετών.

7. LARRY ELLISON

Οι άνθρωποι που κρατούν τον παγκόσμιο πλούτο στα χέρια τους

Καθαρή περιουσία: 45,3 δισ. δολάρια

Ηλικία: 71 ετών

Χώρα: ΗΠΑ

Βιομηχανία: Τεχνολογία

Πηγή πλούτου: Αυτοδημιούργητος/Oracle

To 1977, o  Larry Ellison ίδρυσε με δυο φίλους του μια εταιρεία προγραμματισμού. Στην πορεία η επιχείρηση έκλεισε ένα συμβόλαιο με τη CIA προκειμένου να της δημιουργήσει ένα πρόγραμμα διαχείρισης δεδομένων. Έτσι ξεκίνησε να χτίζεται η μεγάλη εταιρεία Oracle Corp., η οποία σήμερα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση λογισμικού παγκοσμίως μετά τη Microsoft.

Στην περιουσία του Ellison συμπεριλαμβάνεται ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, ένα νησί στη Χαβάη και μια αεροπορική εταιρεία την οποία, φημολογείται, σκέπτεται να την πωλήσει. 

Δείτε τους υπόλοιπους πλούσιους που ελέγχουν τον πλανήτη στο Fortune Greece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network