Οι δέκα πιο καταζητούμενοι έμποροι ναρκωτικών στον κόσμο

Οι δέκα πιο καταζητούμενοι έμποροι ναρκωτικών στον κόσμο

Από το Μεξικό και την Κολομβία έως τη Μιανμάρ, οι αρχές προσφέρουν πολλά εκατ. δολάρια για όποιον δώσει πληροφορίες για τη σύλληψή τους (Pics)

Ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκούσμαν ο πιο καταζητούμενος βαρώνος ναρκωτικών, συνελήφθη στις 8 Ιανουαρίου στην πολιτεία Σιναλόα του Μεξικό από την ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) και τις μεξικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Τώρα που βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα των φυλακών, έξι μήνες μετά τη δραπέτευσή του, ο Οργανισμός για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (Drug Enforcement Administration, DEA) τοποθέτησε τη λέξη «συνελήφθη» στην εικόνα του που είχε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της όταν ήταν διεθνώς καταζητούμενος.

Με αφορμή τη σύλληψη του περιζήτητου βαρώνου ναρκωτικών, σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τους πιο καταζητούμενους εμπόρους ναρκωτικών του κόσμου:

ISMAEL ZAMBADA GARCÍA, ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ EL MAYO- ΚΑΡΤΕΛ SINALOA (ΜΕΞΙΚΟ)

Οι δέκα πιο καταζητούμενοι έμποροι ναρκωτικών στον κόσμο

 

Ο  Ismael Zambada García είναι μια θρυλική φιγούρα του υπόκοσμου του Μεξικό, o οποίος μάλιστα δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα στη φυλακή. Λέγεται ότι ο ίδιος ήταν ένα σημαντικό μέλος του καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα, σαν τον Ελ Τσάπο, ωστόσο διατηρούσε ένα χαμηλό προφίλ.

Ο Zambada και το καρτέλ της Σιναλόα είναι γνωστοί για την ποικιλία ναρκωτικών που πωλούσαν, όπως η ηρωίνη, η μαριχουάνα και η μεθαμφεταμίνη.

RAFAEL CARO QUINTERO - ΚΑΡΤΕΛ ΣΙΝΑΛΟΑ (ΜΕΞΙΚΟ)

Οι δέκα πιο καταζητούμενοι έμποροι ναρκωτικών στον κόσμο

 

Rafael Caro Quintero είναι ένας από τους ιδρυτές του καρτέλ Γκουανταλαχάρα, o οποίος συνελήφθη το 1985 έπειτα από την απαγωγή, το βασανισμό και τη δολοφονία της πράκτορα της DEA, Kiki Camarena.

O ίδιος καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλακή, ωστόσο ένας δικαστής αποφάσισε να τον ελευθερώσει τον Αύγουστο του 2013 για τεχνικούς λόγους. Η απελευθέρωσή του προκάλεσε μια σειρά αντιδράσεων στις ΗΠΑ, καθώς η δολοφονία της Camarena ήταν ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για την DEA.

NEMESIO OSEGUERA CERVANTES, ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ EL MENCHO - ΚΑΡΤΕΛ JALISCO NEW GENERATION (ΜΕΞΙΚΟ)

Οι δέκα πιο καταζητούμενοι έμποροι ναρκωτικών στον κόσμο

O  Nemesio Oseguera Cervantes, γνωστός και ως El Mencho, είναι ο πιο γνωστός ηγέτης του καρτέλ Jalisco New Generation. Το συγκεκριμένο καρτέλ λέγεται και CJNG και θεωρείται ως μια από τις πιο ταχύτερα αναπτυσσόμενες εγκληματικές οργανώσεις στο Μεξικό, αλλά και το δεύτερο πιο σημαντικό καρτέλ ναρκωτικών της χώρας μετά τη Σιναλόα.

JOSÉ ADÁN SALAZAR UMAÑA, ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ CHEPE DIABLO - ΚΑΡΤΕΛ TEXIS (EΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ)

Οι δέκα πιο καταζητούμενοι έμποροι ναρκωτικών στον κόσμο

 

José Adán Salazar Umaña είναι ένας από τους ηγέτες του καρτέλ του Texis, ενώ έλεγχε διάφορες διαδρομές διακίνησης ναρκωτικών μέσω του Ελ Σαλβαδόρ. Μάλιστα, η DEA κατηγορεί τον Salazar για εμπόριο ναρκωτικών και για είσπραξη χρηματικών ποσών από παράνομες δραστηριότητες.

Δείτε και τους υπόλοιπους καταζητούμενους εμπόρους

(Πηγή: fortunegreece)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network