Οι πιο ξεχωριστές συνοριακές πόλεις της Ευρώπης

Οι πιο ξεχωριστές συνοριακές πόλεις της Ευρώπης

Είναι ιστορικές και με επιρροές από γειτονικούς πολιτισμούς. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει εκδρομή στη διπλανή χώρα (Pics)

Αιώνες πολέμων και συνεχείς αλλαγές συνόρων τις έφεραν στη μεθόριο των χωρών τους. Πόλεις με μεγάλη ιστορία, μάλιστα μία είναι πρωτεύουσα, που φέρουν σημάδια από τους διαφορετικούς πολιτισμούς που πέρασαν από εκεί στο παρελθόν, ή που μοιράζονται μαζί τους κοινή ιστορία. Και, αν βρεθείτε σε μία από αυτές, είναι πανεύκολο να επισκεφθείτε και τη διπλανή χώρα.

Ας τις δούμε.

BAARLE-HERTOG, BAARLE-NASSAU - ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΓΙΟ

Οι πιο ξεχωριστές συνοριακές πόλεις της Ευρώπης

 

Μια πόλη, δύο χώρες, πολλοί θύλακες. Η πληθώρα μεσαιωνικών συμφωνιών, συνθηκών, πωλήσεων και ανταλλαγών γης μεταξύ των ηγεμόνων πολύ προτού δημιουργηθούν τα δύο σύγχρονα κράτη, οδήγησαν σε ένα είδος μωσαϊκού όπου κομμάτια της μιας χώρας βρίσκονται στο έδαφος της άλλης και όπου τα σπίτια στη μία πλευρά του δρόμου μπορεί να είναι βελγικά και στην απέναντι ολλανδικά.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ - ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ

Οι πιο ξεχωριστές συνοριακές πόλεις της Ευρώπης

 

Μέρος της Ελβετίας από το 1501, η κυρίως πόλη περιβάλλεται από τις συνοριακές γραμμές και τα προάστιά της εκτείνονται σε Γερμανία και Γαλλία με αποτέλεσμα να είναι η μόνη μητροπολιτική περιοχή που εκτείνεται σε τρεις χώρες και τα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της περνούν καθημερινά τα σύνορα.

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Οι πιο ξεχωριστές συνοριακές πόλεις της Ευρώπης

 

Πρωτεύουσα του βασιλείου της Ουγγαρίας μέχρι το 1783, μέρος της Αυστροουγγαρίας μέχρι το 1918, κομμάτι της Τσεχοσλοβακίας έως το 1993 και πρωτεύουσα της Σλοβακίας έκτοτε, απέχει μία ώρα από τη Βιέννη – με την οποία κάποτε συνδέονταν με γραμμή τραμ. Κουζίνα και αρχιτεκτονική είναι σαφώς επηρεασμένη από τους γείτονες. Επισκεφθείτε το επιβλητικό κάστρο και την παλιά πόλη.

Δείτε και τις υπόλοιπες πόλεις

(Πηγή: fortunegreece)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE: