Οι σοκολάτες που ‘έγραψαν’ ιστορία

Οι σοκολάτες που ‘έγραψαν’ ιστορία

Toblerone, Crunch,Kit Kat και άλλες σοκολάτες που έγιναν το αγαπημένο επιδόρπιο

Ελάχιστοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι που μπορούν να αντισταθούν σε μια σοκολάτα. Υπάρχουν, όμως, κάποιες σοκολάτες που ξεχωρίζουν και έχουν γράψει τη δική τους γαστρονομική ιστορία και άλλαξαν όσα ξέραμε για το αγαπημένο μας γλυκό.

Ας τις δούμε.

393743 02: A Wonka chocolate bar produced for the 30th anniversary of the film "Willy Wonka & The Chocolate Factory" is on display August 27, 2001 at the Warner Bros. Studio Store in New York City. (Photo by Spencer Platt/Getty Images) Getty Images

 

WONKA BAR

Το αγαπημένο παιδικό βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» εντυπωσίασε το κοινό. Τόσο πολύ που η Quaker Oats αποφάσισε να το κάνει πραγματικότητα και κυκλοφόρησε τη σοκολάτα Wonka προκαλώντας αίσθηση και κάνοντας πάταγο.

 

BABY RUTH

Όταν εμφανίστηκε το 1921 η σοκολάτα Baby Ruth, οι δημιουργοί τους ισχυρίστηκαν πως εμπνεύστηκαν το όνομα της από τη κόρη του Προέδρου των ΗΠΑ Στίβεν Γκρόβερ Κλίβελαντ, η οποία είχε πεθάνει 12 χρόνια πριν. Η αλήθεια είναι πως εκείνη τη στιγμή, η πιο στενή σχέση ήταν με το αστέρι των Yankees, Babe Ruth. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη σοκολάτα που εμπνεύστηκε από ένα δημόσιο πρόσωπο.

 

CRUNCH

Πριν από την εισαγωγή της σοκολάτας το 1937, οι σοκολάτας με γεύση ήταν πλούσιες σε καραμέλα, ξηρούς καρπούς κ.λπ. Με τη χρήση του πάμφθηνου ρυζιού που διογκώνεται, η Nestle απέδειξε πως μπορούμε να αποκαλούμε «γλυκό» οτιδήποτε βάζουμε μέσα στη σοκολάτα. Μια ιδέα που άλλαξε όσα ξέραμε για τις σοκολάτες.

Δείτε τις υπόλοιπες εδώ

 

Πηγή:  Fortunegreece.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα